Martin van Waning (1889-1972)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Martin van Waning
Martin van Waning (1889-1972)

Martin van Waning (1889-1972)

Kunstschilder, Beeldhouwer

Martin van WaningGijsbertus Martinus Wilhelmus Franciscus (Martin) van Waning (Den Haag, 4 september 1889 - Dokkum, 7 juli 1972) was een Nederlands kunstschilder.Leven en werkGrafmonument met zelfportret van Martin van WaningVan Waning was ingenieur en werkzaam in de techniek, maar besloot te gaan schilderen. Hij volgde lessen bij kunstenaars als Charles Dankmeijer en Willem de Zwart en trok later naar het kunstcentrum in Wiesbaden. In Duitsland ontmoette hij de Russische grootvorst Orlov en werd diens particuliere secretaris. Samen met Orlov reisde hij onder andere door Frankrijk, Itali_, Spanje en Noord-Afrika. In 1917 vestigde Van Waning zich weer in Nederland en woonde eerst in Oostvoorne en later op de Veluwe. Vanaf 1934 woonde hij op het waddeneiland Schiermonnikoog, waar hij zijn atelier vestigde in de voormalige zeevaartschool. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het atelier gebombardeerd en een groot deel van zijn werk vernietigd.In het schilderwerk van Van Waning is de invloed van de Haagse School merkbaar. Hij schilderde onder meer watergezichten en landschappen. Naast schilderen was Van Waning actief als beeldhouwer, graficus en medailleur.Bron: Wikipedia

Aangeboden items
1
Verkochte items
101
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Martin van Waning - zonder titel (Afrika) kopen? Bied vanaf 35!
Martin van Waning (1889-1972) Nederlands zonder titel (Afrika)
TechniekEts
Afmetingen32 x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Martin van Waning

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Martin van Waning? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Martin van Waning. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Martin van Waning en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Martin van Waning te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Martin van Waning!

Volg het aanbod kunst van Martin van Waning te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Martin van Waning te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Martin van Waning instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Martin van Waning kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Martin van Waning!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Martin van Waning kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Martin van Waning en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Martin van Waning via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Martin van Waning of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Martin van Waning?

Kunst kopen van Martin van Waning begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Martin van Waning, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Martin van Waning. Om meer kans te maken om de Martin van Waning te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Martin van Waning! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.