• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Mary Koekenbier (1942)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Mary Koekenbier

Mary Koekenbier (1942)

Kunstenaar

Mary Koekenbier werd in 1942 in Alkmaar geboren. Als telg uit een geslacht van herenboeren, slagers en restaurantexploitanten groeide zij op in een omgeving waarin de omvang met vee vanzelfsprekend was. Haar vele schilderijen met koeien zijn daar nog steeds getuigen van. Toen zij haar kunstzinnige aspiraties ging ontwikkelen, verliet zij het familiebedrijf en leerde zij op een expressionistische manier schilderen.

Het werk van Mary getuigt van 33 jaar bevlogen kunstenaarschap. Haar Nederlandse en Franse landschappen, koeien, bloemen en portretten worden gedomineerd door een wervelende kleurstelling, die haar werk een bijzondere allure geeft.

Vanwege haar opleiding bij de grootmeesters van de Bergense School, Arnout Colnot en Jaap Sax, wordt Mary nog steeds getypeerd als een dochter van de Bergense School. Haar vroegere werk werd dan ook gekenmerkt door de donkere kleurtonen die voor deze stroming zo typerend zijn. Mary evolueerde haar eigen stijl en ging steeds meer kleur gebruiken. De afgelopen decennia vertoonde haar werk ook verwantschap met de Groninger Ploeg. Tegelijkertijd, en dat maakt haar werk zo speciaal, zijn er raakvlakken met grote fauvistische kunstenaars als Matisse, Derain en De Vlaminck, voor wie het ook in de eerste plaats om kleur ging.

Aangeboden items
2
Verkochte items
6
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (9 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Mary Koekenbier - Bloemenpracht kopen? Bied vanaf 150!
Mary Koekenbier - Bloemenpracht

Schilderij

Geplaatst doorUniekjes

Eindtijd29-05-2022 om 20:03

Jaartal2000
TechniekOlieverf
Afmetingen87.5 cm x 107 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Mary Koekenbier - Mary Koekenbier (1942) - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, kom en appels kopen? Bied vanaf 85!
Mary Koekenbier - Mary Koekenbier (1942) - gevarieerd stilleven met oa. pompoen, kom en appels

Schilderij

Geplaatst doorKunstkamerZuidoost

Eindtijd25-05-2022 om 22:12

Jaartal1979
TechniekOlieverf
Afmetingen62 cm x 54 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerKarton
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Mary Koekenbier

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Mary Koekenbier? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Mary Koekenbier. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Mary Koekenbier en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Mary Koekenbier te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Mary Koekenbier!

Volg het aanbod kunst van Mary Koekenbier te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Mary Koekenbier te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Mary Koekenbier instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Mary Koekenbier kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Mary Koekenbier!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Mary Koekenbier kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Mary Koekenbier en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Mary Koekenbier via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Mary Koekenbier of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Mary Koekenbier?

Kunst kopen van Mary Koekenbier begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Mary Koekenbier, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Mary Koekenbier. Om meer kans te maken om de Mary Koekenbier te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Mary Koekenbier! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.