• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Maximiliaan Louis Maas (1924-2005)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Maximiliaan Louis Maas
Maximiliaan Louis Maas (1924-2005)

Maximiliaan Louis Maas (1924-2005)

Kunstenaar

Maximiliaan Louis (Henk) MAAS (Rotterdam 1924 - 2005)

Na de oorlog genoot Maas zijn opleiding aan de Rotterdamse kunstacademie, met studiegenoten als Daan den Dikkenboer, Charles Kemper, Kees Fransen, Wim Motz, Bob Zijlmans, Louis van Roode, Gust Romein, Jan Burgerhout, Jan Goedhart en Ru de Gier. Hiernaast zou Maas een leerling zijn geweest van de Haarlemse schilder Henri Frédéric Boot.

Een groot deel van het klassieke academische werk dat Maas na de oorlog maakte, voornamelijk stillevens, bevindt zich in de rijkscollectie. in de tweede helft van de jaren vijftig ging Maas abstract werken, zoals veel Rotterdamse kunstenaars die elkaar op de academie hadden ontmoet. Maas ontwikkelde een eigen, abstract-geometrische stijl. In de jaren zestig werkte hij in een abstract-expressionistische stijl.

Via contacten met Rotterdamse schilders leerde Henk Maas Willem de Kooning kennen. De twee Rotterdammers hielden contact, ook toen De Kooning succesvol werd in Amerika. Maas' werk vertoont misschien overeenkomsten met het Amerikaanse abstract expressionisme, maar of er sprake is van een rechtstreekse invloed, is niet bekend

Aangeboden items
0
Verkochte items
4
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (3 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Maximiliaan Louis Maas (1924-2005) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Maximiliaan Louis Maas (1924-2005) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Kunst kopen van Maximiliaan Louis Maas

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Maximiliaan Louis Maas? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Maximiliaan Louis Maas. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Maximiliaan Louis Maas en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Maximiliaan Louis Maas te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Maximiliaan Louis Maas!

Volg het aanbod kunst van Maximiliaan Louis Maas te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Maximiliaan Louis Maas te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Maximiliaan Louis Maas instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Maximiliaan Louis Maas kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Maximiliaan Louis Maas!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Maximiliaan Louis Maas kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Maximiliaan Louis Maas en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Maximiliaan Louis Maas via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Maximiliaan Louis Maas of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Maximiliaan Louis Maas?

Kunst kopen van Maximiliaan Louis Maas begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Maximiliaan Louis Maas, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Maximiliaan Louis Maas. Om meer kans te maken om de Maximiliaan Louis Maas te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Maximiliaan Louis Maas! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.