Melle Oldeboerrigter (1908-1976)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Melle Oldeboerrigter
Melle Oldeboerrigter (1908-1976)

Melle Oldeboerrigter (1908-1976)

Kunstenaar

Melle OLDEBOERRIGTER (Amsterdam 1908 - Amsterdam 1976)

Graficus, schilder, typograaf.

Opleiding: Melle volgde vanaf 1922 zijn opleiding aan de Amsterdamse Grafische School, waar hij het vak van letterzetter leerde. In de avonduren volgde hij cursussen vaktekenen en lithografie. Als schilder is hij autodidact. Hij woonde en werkte in Amsterdam.

In 1930 startte Melle als letterzetter bij De Arbeiderspers. Hij werd later opmaker bij dagblad Het volk. Sinds 1936 is Melle ook gaan schilderen. Na de oorlog legde hij zich volledig toe op kunst, hij zag zichzelf als een ?visionair schilder.? In de jaren ?60 werd hij bekend om zijn zeer surrealistische afbeeldingen en stillevens van dieren, figuren, landschappen. Erotiek speelt een belangrijke rol in zijn werk. Melle was zo succesvol dat kopers op wachtlijsten kwamen en hij weigerde om aan de vermaarde kunstverzamelaar Peggy Guggenheim werk te verkopen. Melle van 1953 tot 1968 docent letterzetten en van 1968 tot 1973 docent schilderen en vrije grafiek aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs te Amsterdam (vanaf 1968 de Gerrit Rietveld Academie).

Exposities en prijzen:

Werk van Melle was onderdeel van een aantal exposities in onder andere het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam, Rijksmuseum Twenthe. In 1972 vond een eerste overzichtstentoonstelling van zijn werk plaats in het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook is zijn werk na zijn dood nog vaak tentoongesteld, waarvan zes solotentoonstellingen waren. In 2008/2009 was er in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem de grootste overzichtstentoonstelling van zijn werk, ter gelegenheid van Melle's honderdste geboortejaar.

Een aan Melle gewijde website is te vinden op: tranendal.nl/melle

Aangeboden items
0
Verkochte items
85
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Melle Oldeboerrigter (1908-1976) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 85 items van Melle Oldeboerrigter (1908-1976) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 79 mensen die Melle Oldeboerrigter (1908-1976) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Melle Oldeboerrigter

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Melle Oldeboerrigter? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Melle Oldeboerrigter. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Melle Oldeboerrigter en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Melle Oldeboerrigter te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Melle Oldeboerrigter!

Volg het aanbod kunst van Melle Oldeboerrigter te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Melle Oldeboerrigter te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Melle Oldeboerrigter instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Melle Oldeboerrigter kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Melle Oldeboerrigter!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Melle Oldeboerrigter kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Melle Oldeboerrigter en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Melle Oldeboerrigter via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Melle Oldeboerrigter of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Melle Oldeboerrigter?

Kunst kopen van Melle Oldeboerrigter begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Melle Oldeboerrigter, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Melle Oldeboerrigter. Om meer kans te maken om de Melle Oldeboerrigter te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Melle Oldeboerrigter! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.