N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa (1883)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa
N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa (1883)

N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa (1883)

Fabrikant

N.V. Porselein- en Tegelfabriek MOSA

In 1883 richt Hubert Gérard Louis (I) Regout, zoon van Petrus Regout en Maria Regout-Hoeberechts, samen met zijn zoon Louis (II) te Meerssen de porseleinfabriek Firma Louis Regout en Zoon op. Wanneer de firma in 1888 wordt uitgebreid met een muurtegelfabriek wordt de bedrijfsnaam Mosa aangenomen.

In 1902 wordt de glasfabriek Stella opgericht, die in 1925 wordt samen gevoegd met de glasfabriek van Sphinx: het bedrijf wordt voortgezet onder de naam N.V. Kristalunie. In 1932 start Mosa de productie van aardewerk en in 1949 worden vloertegels aan het assortiment toegevoegd. In 1957 opent Mosa een fabriek in Maastricht voor de productie van vloertegels, die eerder al in de collectie waren opgenomen.

In 1964 wordt de tegelfabriek Rema overgenomen. In 1972 neemt de laatse Regout afscheid van Mosa en komt Mosa in handen van Thyssen Bornemisa Group. In 1975 verkoopt Thyssen Bornemisa Group Mosa aan DSM. Met deze overname wordt het Teewen vloerassortiment aan de Mosa tegelcollecties toegevoegd. In 1983 ontvangt Mosa het predikaat Koninklijk. In 1985 koopt het Engelse bedrijf Redland Mosa.

In 1991 wordt Mosa opgenomen in de holding van France Alfa. In 1996 splitst de porseleinproductie af van de Koninklijke Mosa B.V. (tegelproductie) en gaat verder als de zelfstandige onderneming Mosa Porselein N.V. Deze onderneming maakt in 2004 een doorstart onder naam 'Maastricht Porselein'. In 1997 komt Koninklijke Mosa B.V. weer in Nederlandse handen: Holland Venture B.V., TVI investments B.V. en Wagram Equity Partners B.V.

Aangeboden items
0
Verkochte items
11
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (6 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa (1883) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 11 items van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa (1883) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Design kopen van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa

Wilt u graag design kopen van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa. Betaalbare en exclusieve design van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa?

Design kopen van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa. Om meer kans te maken om het designobject van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van N.V. Porselein- en Tegelfabriek Mosa! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.