Onno de Graaf (1956)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Onno de Graaf
Onno de Graaf (1956)

Onno de Graaf (1956)

Kunstenaar

ONNO DE GRAAF

Schilder, Graficus

Geboren te Alblasserdam in 1956.

Onno de Graaf schept beelden uit de tastbare omgeving waarin hij verkiest te leven. Hij maakt eenvoudige, maar ingenieuze vertellingen over dieren en machines, over water en vuur en over lucht en aarde.

Onno De Graaf creëert zijn eigen wereld waarin alles kan: een kat stijgt op en transformeert in een helikopter en een vis verandert in een onderzeeër of in een blik sardientjes. Willoos spelen de dieren de rol die zij van de kunstenaar toebedeeld krijgen. Opvallend in het werk van Onno de Graaf is het spontane karakter. Hij gebruikt een beeldtaal die herkenbaar is en maakt al improviserend de dingen die hem persoonlijk amuseren.

Onno de Graaf hanteert slechts één techniek: de monoprint. Op glas komen laag voor laag zijn beelden tot stand, zij groeien als bomen, voorzichtig zoeken zij hun weg om op de meest optimale wijze tot ontwikkeling te kunnen komen. Bij iedere afdruk wordt het beeld opnieuw bekeken en geanalyseerd, waarbij bepaalde delen moeten verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe ideeën. Het Japanse papier waarop Onno de Graaf zijn werken drukt kan soms de last van de dikke lagen verf maar nauwelijks dragen. Andere keren kan een tekening uit enkele krachtige lijnen bestaan met slechts een enkele toets kleur.

In een levendige stijl verbeeldt Onno de Graaf een wereld waarin rust en bedrijvigheid in evenwicht zijn. Je zou het primitief kunnen noemen, op de grens van het magische.

Onno de Graaf volgde zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam en woont en werkt in Alblasserdam. .

Het werk van Onno de Graaf bevindt zich in vele bedrijfs- en particuliere collecties

Enkele Exposities:

Debuut 81, De Doelen, Rotterdam

Novotel, Schiedam

Unilever Research, Vlaardingen

Euro Woningen, Rotterdam

Galerie Westeinde, Den Haag

Artopen, Lisse

Gemeentehuis, Alblasserdam

Galerie Tussenwater, Rotterdam

Ahrends, Rotterdam

Galerie Le Gabari, Zwolle

Galerie 56/58, Dordrecht

Aangeboden items
0
Verkochte items
39
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (19 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Onno de Graaf (1956) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 39 items van Onno de Graaf (1956) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 19 mensen die Onno de Graaf (1956) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Onno de Graaf

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Onno de Graaf? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Onno de Graaf. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Onno de Graaf en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Onno de Graaf te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Onno de Graaf!

Volg het aanbod kunst van Onno de Graaf te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Onno de Graaf te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Onno de Graaf instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Onno de Graaf kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Onno de Graaf!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Onno de Graaf kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Onno de Graaf en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Onno de Graaf via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Onno de Graaf of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Onno de Graaf?

Kunst kopen van Onno de Graaf begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Onno de Graaf, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Onno de Graaf. Om meer kans te maken om de Onno de Graaf te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Onno de Graaf! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.