• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Paul Kingma (1931-2013)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Paul Kingma

Paul Kingma (1931-2013)

Designer

Paul KINGMA (Den Haag 1931 - 2013)

Kingma maakte als beeldhouwer een aantal werken voor de openbare ruimte. Hij werd vooral bekend als mozaïekkunstenaar met zijn zware Kingmatafels, waar hij eind jaren zestig mee begon. Vanuit een bewondering voor het leven en de geschiedenis van de aarde legde hij tafels in met natuursteen en materialen die hij van over de hele wereld verzamelde. Later maakte hij tableaux met fossielen en versteend hout, "een op zichzelf staande vormgeving die nadien als tafel kan worden benut". Hij werd in 1961 aangesteld als de eerste directeur van het Instituut voor beeldende expressie in Amersfoort en gaf er vijf jaar lang mozaïeklessen.

Aangeboden items
3
Verkochte items
1
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (11 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Paul Kingma - Tafel kopen? Bied vanaf 800!
Paul Kingma - Tafel

Bijzondere Uitgaves

Geplaatst doorvoordeliefhebber

Eindtijd02-06-2022 om 22:22

Periode1945 t/m 1999
TechniekVaria
Afmetingen76 cm x 124 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Paul Kingma - Jonas en de Walvis kopen? Bied vanaf 300!
Paul Kingma - Jonas en de Walvis

Beeld / Object

Geplaatst doorGraham

Eindtijd14-02-2022 om 20:27

Jaartal1969
TechniekBrons
Afmetingen25 cm x 7 cm x 4.5 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Aftersale
Paul Kingma - Brutalist salontafel kopen? Bied vanaf 600!
Paul Kingma - Brutalist salontafel

Beeld / Object

Geplaatst doorMark44

Eindtijd10-04-2022 om 21:57

Periode1945 t/m 1999
TechniekMozaiek
Afmetingen38 cm x 140 cm x 80 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd

Design kopen van Paul Kingma

Wilt u graag design kopen van Paul Kingma? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Paul Kingma. Betaalbare en exclusieve design van Paul Kingma en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Paul Kingma te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Paul Kingma te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Paul Kingma te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul Kingma instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Paul Kingma design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Paul Kingma!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Paul Kingma kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Paul Kingma en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Paul Kingma via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Paul Kingma of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Paul Kingma?

Design kopen van Paul Kingma begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Paul Kingma, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Paul Kingma. Om meer kans te maken om het designobject van Paul Kingma te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Paul Kingma! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.