• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Paul Overhaus (1935-2014)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Paul Overhaus
Paul Overhaus (1935-2014)

Paul Overhaus (1935-2014)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus

Paul OVERHAUS (Amsterdam 1935 - Amsterdam 2014)

Opleiding

1954-1955 Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers (Amsterdam)

1955-1960 Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam)

1960-1962 Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten (Antwerpen)

Biografie

Zijn omvangrijke oeuvre omvat schilderijen, pastels, gouaches, tekeningen en houtsneden, met als voornaamste thema’s: portret en landschap. Daarnaast voert hij monumentale opdrachten uit, zoals wandschilderingen, stucreliëfwanden, mozaïeken, glas-in-loodramen en tegeltableaus. Hij ontwerpt dessins voor stoffen en behang alsmede voor vloerkleden en maakt boekillustraties. De fascinatie voor de zee, het wad, de duinen en de wolkenluchten vormt de basis voor de vormentaal die in al zijn werk doorklinkt. Overhaus heeft zich tot een veelzijdig kunstenaar ontwikkeld Daarbij laat hij zich niet makkelijk indelen bij een bepaalde groep of stroming. Zijn werk is door de jaren heen in talloze exposities te zien geweest. Ondermeer exposeerde hij houtsneden in het Stedelijk Museum te Amsterdam

Aangeboden items
0
Verkochte items
594
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (187 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Paul Overhaus (1935-2014) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 594 items van Paul Overhaus (1935-2014) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 187 mensen die Paul Overhaus (1935-2014) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

Kunst kopen van Paul Overhaus

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Paul Overhaus? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Paul Overhaus. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Paul Overhaus en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Paul Overhaus te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Paul Overhaus!

Volg het aanbod kunst van Paul Overhaus te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Paul Overhaus te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul Overhaus instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Paul Overhaus kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Paul Overhaus!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Paul Overhaus kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Paul Overhaus en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Paul Overhaus via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Paul Overhaus of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Paul Overhaus?

Kunst kopen van Paul Overhaus begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Paul Overhaus, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Paul Overhaus. Om meer kans te maken om de Paul Overhaus te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Paul Overhaus! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.