Peter Doig (1959)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Peter Doig
Peter Doig (1959)

Peter Doig (1959)

Kunstenaar

Peter Doig (Edinburgh, 1959) is een Schots kunstschilder bekend om zijn tijdloze, exotische landschapsschilderijen.

Veel van Doigs beelden zijn landschappen, waarvan er een aantal refereren naar scènes in de sneeuw uit zijn kindertijd in Canada.

Zijn werk is vaak gebaseerd op foto's, maar zijn niet fotorealistisch geschilderd. Doig creëert eerder magisch-realistische taferelen. De compositie van zijn landschappen is vaak horizontaal, waarmee hij een sfeer van uitgestrektheid en rust creëert. In zijn schilderijen combineert hij verschillende kleuren, wat ze speels maakt.

Het bekendste werk van Doig is zijn serie schilderijen van Le Corbusiers modernistische appartementsgebouw, l’Unite d’Habitation in Briety-en-Foret, in Frankrijk. De moderne stedelijke structuren worden deels verborgen door het bos dat het gebouw omringt.

Tussen 1979 en 1980 studeerde Doig aan de Wimbledon School of Art, van 1980 tot 1983 aan de St Martin's School of Art, waar hij zijn Bachelor behaalde. Zijn Master behaalde Doig in 1990 aan de Chelsea College of Art and Design. Tussen 1995 en 2000 zetelde Doig in de Beheerraad van het Tate. Sinds 2002 woont en werkt hij in Trinidad. Sinds 2005 is hij Professor in Schilderkunst aan de Kunstakademie Düsseldorf.

Peter Doig is één van de bestbetaalde levende kunstschilders. In februari 2007 werd bij Sotheby's in Londen een zijn schilderij 'Wide White Canoe' geveild voor een bedrag van £5,7 miljoen, op dat moment een record voor een schilderij van een nog levende kunstenaar.

Aangeboden items
1
Verkochte items
18
Nationaliteit
Schots Schots  Canadees Canadees  Engels Engels  
Links
Favoriet
filters
Peter Doig - Summer Ting Parkhaus kopen? Bied vanaf 1500!
Peter Doig (1959) Schots Canadees Engels Zomer Ting Parkhaus
TechniekGemengde Druktechniek
Afmetingen59 x 83 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 1.500
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Peter Doig

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Peter Doig? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Peter Doig. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Peter Doig en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Peter Doig te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Peter Doig!

Volg het aanbod kunst van Peter Doig te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Peter Doig te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Peter Doig instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Peter Doig kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Peter Doig!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Peter Doig kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Peter Doig en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Peter Doig via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Peter Doig of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Peter Doig?

Kunst kopen van Peter Doig begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Peter Doig, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Peter Doig. Om meer kans te maken om de Peter Doig te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Peter Doig! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.