• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Peter Wortel (1954)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Peter Wortel

Peter Wortel (1954)

Kunstenaar

Peter Wortel

Beeldhouwer, Ruimtelijk Vormgever, Schilder, Graficus

Geboren te Amsterdam in1957.

Thematieken in zijn werk zijn architectuur, steden en de mensen daarin. Industrie, gebouwen, havens. Met hun tunnels, trappen en doorkijkjes. Maar ook het stadsleven. Steden houden een onmiskenbaar verband met het doen en laten van mensen.

Peter werkt zowel ruimtelijk als op het platte vlak met verschillende soorten technieken. Het werk heeft vaak een sterk monumentaal karakter. De basis ligt echter altijd bij de lijntekening. Peter tekent naar waarneming en volgt de contouren van het onderwerp. De resulterende tekeningen staan op zichzelf, maar zijn tegelijkertijd goede vertrekpunten voor andere werken. Reliëfs van verweerd zink, koper en aluminium. Sculpturen en installaties van glas, plastic of hout. Met veel inkt gedrukte en met de hand afgewreven houtsneden.

Peter heeft onder andere geëxposeerd in het London Transport Museum, het Bury Museum of Art (beiden in Engeland) en Gallery Labirinth in Ljublijana (Slovenië). Verder heeft hij opdrachten gedaan voor onder meer de ING bank, de RABO bank en de van Mesdagkliniek. Peter organiseert geregeld workshops waarbij kunstenaar uit verschillende landen elkaar ontmoeten en gezamenlijk werken en tentoonstellen. Zijn werk hangt in instellingen, bedrijven, musea en bij de mensen thuis, in binnen- en buitenland.

Peter Wortel volgde zijn opleiding aan de Rietveld Academie te Amsterdam (1972-1974) en de Academie Minerva te Groningen (1980-1984) en werkzaam in Haren . .

Enkele Exposities:

France, Centre d'art et culture de Droiteval

Leer, Duitsland, Grafiek ‘Anders gezien’

Veendam, Veenkoloniaal museum

France, Arts in Fontenoy le Chateau

Groningen, Mesdag kliniek

Majdanek VII Int . Art Triennale

Leer, Duitsland, Tollhaus

Caïro, (Egypte), 4th Int. Print triennial

Kunst manifistatie ‘Plus One’, Ploeghuis Groningen

Academisch Ziekenhuis Groningen

Gallerie TNO, Den Haag

London, Barbican Centre, Print Show 2000

Sharjah, (Verenigde Emiraten), The Sharjah Arts Museum

Cracow, Museum of Modern Art, Colour in Graphic Art

Aangeboden items
2
Verkochte items
11
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (7 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Peter Wortel - slide 3 1/1 bewerkte lino en houtdruk met airbrush kopen? Bied vanaf 25!
Peter Wortel - slide 3 1/1 bewerkte lino en houtdruk met airbrush

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd26-04-2022 om 22:58

Jaartal1996
TechniekZeefdruk
Afmetingen24 cm x 32 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Aftersale
Peter Wortel - Houtsnede ‘ Sauropoden ‘ kopen? Bied vanaf 50!
Peter Wortel - Houtsnede ‘ Sauropoden ‘

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorDrost260

Eindtijd13-08-2022 om 15:41

Jaartal1995
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen73 cm x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Peter Wortel

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Peter Wortel? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Peter Wortel. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Peter Wortel en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Peter Wortel te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Peter Wortel!

Volg het aanbod kunst van Peter Wortel te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Peter Wortel te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Peter Wortel instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Peter Wortel kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Peter Wortel!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Peter Wortel kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Peter Wortel en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Peter Wortel via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Peter Wortel of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Peter Wortel?

Kunst kopen van Peter Wortel begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Peter Wortel, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Peter Wortel. Om meer kans te maken om de Peter Wortel te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Peter Wortel! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.