Piet Mondriaan (1872-1944)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Piet Mondriaan
Piet Mondriaan (1872-1944)

Piet Mondriaan (1872-1944)

Kunstenaar

Piet MONDRIAAN (Amersfoort 1872 - New York 1944)

Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die echter een groot deel van zijn leven in het buitenland woonde en werkte. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst. Hij was een van de belangrijkste medewerkers van het tijdschrift De Stijl en ontwikkelde een eigen kunsttheorie, die hij Nieuwe Beelding of Neo-plasticisme noemde. Hij is in het buitenland beter bekend als Mondrian, een verfransing (verengelsing) van zijn achternaam.

Aangeboden items
1
Verkochte items
15
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (115 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Piet Mondriaan - Wim Crouwel voor Stedelijk Museum Amsterdam 1923-1931 Rijksmuseum Kröller-Müller kopen? Bied vanaf 53!
Piet Mondriaan - Wim Crouwel voor Stedelijk Museum Amsterdam 1923-1931 Rijksmuseum Kröller-MüllerAffiches
Geplaatst doorCollection_shop
Eindtijd 13-01-2023 om 22:12
Jaartal1982
TechniekOffset
Afmetingen118 cm x 83 cm (h x b)
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Piet Mondriaan

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Piet Mondriaan? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Piet Mondriaan. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Piet Mondriaan en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Piet Mondriaan te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Piet Mondriaan!

Volg het aanbod kunst van Piet Mondriaan te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Piet Mondriaan te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Piet Mondriaan instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Piet Mondriaan kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Piet Mondriaan!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Piet Mondriaan kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Piet Mondriaan en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Piet Mondriaan via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Piet Mondriaan of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Piet Mondriaan?

Kunst kopen van Piet Mondriaan begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Piet Mondriaan, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Piet Mondriaan. Om meer kans te maken om de Piet Mondriaan te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Piet Mondriaan! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.