Poppe Damave (1921-1988)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Poppe Damave
Poppe Damave (1921-1988)

Poppe Damave (1921-1988)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Poppe DAMAVE (Groningen 1921 – Bonn 1988)

Biografie / Opleiding

Poppe Damave studeerde vijf jaar aan de Kunstnijverheidsschool te Haarlem. In 1942 studeerde hij enige tijd aan de Academie van Maastricht, waarna hij twee jaar werkzaam was in het atelier van Kees Verweij. Na de Tweede Wereldoorlog was hij mede-oprichter van De Groep, waar hij zestien jaar voorzitter van was. Daarnaast was hij lid van onder anderen De Acht, Arti et Amicitiae en de Hollandse Aquarellisten Kring. Damave beeldde voornamelijk onderwerpen af zoals interieurs, stadsgezichten en landschappen. Hij reisde graag, voornamelijk per schip, en liet zich op zijn reizen inspireren. Bovendien illustreerde hij enkele boeken. Zijn stijl kan gecategoriseerd worden als impressionistisch door de soms vluchtige lijnen en zachte kleuren.

Exposities en prijzen

In 1947 exposeerde Damave in het Frans Hals Museum te Haarlem met ‘Haarlem Jonge Kunst’. Hierna volgden vele tentoonstellingen, onder anderen in 1958 in het Stedelijk Museum Alkmaar en in 1961 een reizende expositie in de VS. Zijn werk is te vinden in onder meer het Rijksmuseum Amsterdam en het Singer Laren Museum.


Aangeboden items
3
Verkochte items
152
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Poppe Damave - Ome Frans, aquatint ets kopen? Bied vanaf 35!
Poppe Damave (1921-1988) Ome Frans, aquatint ets
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen32 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee
Poppe Damave - Schepen op het strand kopen? Bied vanaf 50!
Poppe Damave (1921-1988) Nederlands Schepen op het strand
TechniekAquarel
Afmetingen42 x 45 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Poppe Damave - Kustgezicht Zweden kopen? Bied vanaf 25!
Poppe Damave (1921-1988) Nederlands Kustgezicht Zweden
TechniekEts
Afmetingen24 x 32 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 25
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Poppe Damave

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Poppe Damave? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Poppe Damave. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Poppe Damave en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Poppe Damave te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Poppe Damave!

Volg het aanbod kunst van Poppe Damave te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Poppe Damave te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Poppe Damave instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Poppe Damave kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Poppe Damave!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Poppe Damave kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Poppe Damave en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Poppe Damave via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Poppe Damave of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Poppe Damave?

Kunst kopen van Poppe Damave begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Poppe Damave, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Poppe Damave. Om meer kans te maken om de Poppe Damave te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Poppe Damave! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.