Rob Birza (1962)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Rob Birza
Rob Birza (1962)

Rob Birza (1962)

Kunstenaar

Rob BIRZA

Schilder, tekenaar, videokunstenaar, installatiekunstenaar, performancekunstenaar

Geboren te Geldrop in 1962

Opleiding: Rob Birza studeerde begin jaren 80 aan de Academie voor Beeldende kunst St Joost (Breda), vervolgens deed hij de kunstopleiding Ateliers '63 in Haarlem. Hierna volgde Birza een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam. Woont en werkt in Amsterdam.

Rob Birza is een succesvol en bekend Nederlandse hedendaags kunstenaar. Een artiest die vele technieken beheerst. Aanvankelijk schilderde Rob Birza vooral- met ei-tempera-, tegenwoordig maakt hij ook installaties, beelden en performances. Ook zijn onderwerpen en voorstellingen zijn gevarieerd, het werk is zowel abstract als figuratief, fantasievol als realistisch. Birza’s kunst heeft een directe fysieke impact op de aanschouwer, vanwege het wilde en imponerende. Rob Birza maakt liever interessante kunst dan mooie kunst, want volgens de kunstenaar ben je over schoonheid alleen snel uitgepraat.

Tien jaar lang werkte Birza aan de Al Qaida reeks, schilderijenen waarmee hij reflecteerde op de eenzijdige manier waarop fotojournalisten het middenoosten portretteren na 9/11. Hierna wijdde Birza zich vooral aan abstracte kunst.

Exposities en prijzen:

Rob Birza heeft vele exposities in zowel binnen- als buitenland gehad, hieronder een kleine selectie.

Solotentoonstelling Birza, Stedelijk Museum Amsterdam, 1991

Solotentoonstelling The Aquarium, Haags Gemeentemuseum, Den Haag, 1992

Sandberg Prize (Oeuvre Award), Stichting Amsterdams Fonds voor de Kunst, 1998

Groepsexpositie Leve de Schilderkunst! Terug naar de figuur, Kunsthal, Rotterdam, 2007

Door:Arthur Brouwers

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Rob Birza (1962) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.
Internationaal worden wel 1 items aangeboden. Klik hier om deze te bekijken.

Er zijn 33 mensen die Rob Birza (1962) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Rob Birza

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rob Birza? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rob Birza. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rob Birza en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rob Birza te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rob Birza!

Volg het aanbod kunst van Rob Birza te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rob Birza te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rob Birza instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rob Birza kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rob Birza!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rob Birza kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rob Birza en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rob Birza via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rob Birza of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rob Birza?

Kunst kopen van Rob Birza begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rob Birza, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rob Birza. Om meer kans te maken om de Rob Birza te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rob Birza! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.