Ronald Abram (1938-1999)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Ronald Abram
Ronald Abram (1938-1999)

Ronald Abram (1938-1999)

Kunstenaar

Ronald ABRAM (Amsterdam 1938 - Amsterdam 1999)

Schilder, tekenaar, graficus

Opleiding: De academie voor kunst en industrie in Enschede en Ecole des Beaux-Arts in Parijs. Was docent aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Woonde en werkte in Amsterdam.

Het werk van Ronald Abram valt onder de noemer ?op art?. Kunst die met illusie of optisch bedrog, het waarnemingsproces misleidt. Ronald Abram maakte zich ook sterk voor de kunststijl ?nieuwe figuratie?. Een stijl waarbij een herkenbare voorstelling niet werd geschuwd, in tegenstelling tot wat in die tijd gangbaar was in de hedendaagse kunst. Er word in de nieuwe figuratie echter niet teruggegrepen naar het klassieke perspectief en een natuurgetrouwe weergave van de werkelijkheid.

Als 7-jarig jongentje kwam Ronald Abram als wees uit het concentratiekamp uit Bergen Belsen. Hij heeft zijn herinneringen aan het kamp jaren later in Frankrijk, omgezet in grootse expressieve tekeningen. Er zijn verschillende werken van Ronald Abram te vinden in de collectie van het Joods Historisch Museum te Amsterdam.

Exposities en prijzen:

Kreeg een eervolle vermelding bij de Prix de Peinture de Biarritz, 1964 te Parijs. Joods Historisch Museum, Amsterdam Tentoonstelling O amor natural Van Voorst van Beest Gallery, Den Haag 2011

Aangeboden items
3
Verkochte items
32
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (22 x Favoriet)
filters
Ronald Abram - Geometrisch abstract, zeefdruk kopen? Bied vanaf 60!
Ronald Abram (1938-1999) Nederlands Geometrisch abstract, zeefdruk
TechniekZeefdruk
Afmetingen65 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerKunststof
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
FA. (5)
Ronald Abram - Geometrisch abstract, zeefdruk kopen? Bied vanaf 60!
Ronald Abram (1938-1999) Nederlands Geometrisch abstract, zeefdruk
TechniekZeefdruk
Afmetingen68 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
FA. (9)
Ronald Abram - Geometrisch abstract, aquarel kopen? Bied vanaf 75!
Ronald Abram (1938-1999) Nederlands Geometrisch abstract, aquarel
TechniekAquarel
Afmetingen61 cm x 45 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
FA. (3)

Kunst kopen van Ronald Abram

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ronald Abram? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ronald Abram. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ronald Abram en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ronald Abram te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ronald Abram!

Volg het aanbod kunst van Ronald Abram te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ronald Abram te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ronald Abram instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ronald Abram kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ronald Abram!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ronald Abram kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ronald Abram en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ronald Abram via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ronald Abram of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ronald Abram?

Kunst kopen van Ronald Abram begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ronald Abram, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ronald Abram. Om meer kans te maken om de Ronald Abram te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ronald Abram! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.