• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Royal Leerdam
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Royal Leerdam
Royal Leerdam

Royal Leerdam (XIXe eeuwe Eeuw)

Fabrikant

Royal Leerdam

In de kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal werken meesterglasblazers volgens oude tradities aan hedendaagse ontwerpen, van designobjecten tot gebruiksvoorwerpen. Al sinds de 18e eeuw wordt glas geblazen in Leerdam. In 1891 werd de firma Jeekel, Mijnsen & Co omgezet in de NV Glasfabriek Leerdam die onder leiding van P.M. Cochius vanaf 1912 meer bekendheid verkreeg. Hoge kwaliteit producten werden voor een lage prijs beschikbaar gemaakt voor de massa. Tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog ondervond de fabriek veel tegenslagen. In 1938 werd de glasfabriek Leerdam overgenomen door de Vereenigde Glasfabrieken te Schiedam. In 1953 verkreeg de fabriek bij haar 75-jarig bestaan het predikaat “Royal Leerdam”. Tegelijkertijd werd het Nationaal Glasmuseum in Leerdam geopend.

Met ontwerpers als Andries Copier, Karel de Bazel en Floris van Meydam heeft Royal Leerdam een uitgebreid en uniek oeuvre ontwikkeld met collecties Unica (unieke objecten) en Serica of Multica (series). In 2008 ontstond de Royal Delft Group door de overname van Royal Leerdam Crystal door keramiekfabrikant Porceleyne Fles en de samenvoeging met zilverfabriek Koninklijke Van Kempen & Begeer.

Aangeboden items
3
Verkochte items
64
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (34 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Royal Leerdam - Kristallen vaas met glasdraai. kopen? Bied vanaf 50!
Royal Leerdam - Kristallen vaas met glasdraai.

Glas / Keramiek

Geplaatst doorAromajip

Eindtijd 28-05-2022 om 21:09

Periode1950 t/m 1979
Afmetingen16 cm x 16 cm (h x b)
Gewicht2282 g
GesigneerdOngemerkt
Aftersale
Royal Leerdam - Simsa Cho - Sim-sa-la-bim kopen? Bied vanaf 75!
Royal Leerdam - Simsa Cho - Sim-sa-la-bim

Glas / Keramiek

Geplaatst doorDepot_Leerdam

Eindtijd 27-09-2022 om 20:18

Jaartal1998
Afmetingen26 cm x 13 cm x 5 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Aftersale
Royal Leerdam - presse-papier inhuldiging Koningin Beatrix 1980 - Leendert van der Linden kopen? Bied vanaf 50!
Royal Leerdam - presse-papier inhuldiging Koningin Beatrix 1980 - Leendert van der Linden

Glas / Keramiek

Geplaatst doorwoerro

Eindtijd 27-09-2022 om 22:23

Jaartal1980
Afmetingen4 cm x 8 cm x 8 cm (h x b x d)
Gewicht440 g
GesigneerdHandgesigneerd

Design kopen van Royal Leerdam

Wilt u graag design kopen van Royal Leerdam? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Royal Leerdam. Betaalbare en exclusieve design van Royal Leerdam en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Royal Leerdam te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Royal Leerdam te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Royal Leerdam te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Royal Leerdam instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Royal Leerdam design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Royal Leerdam!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Royal Leerdam kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Royal Leerdam en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Royal Leerdam via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Royal Leerdam of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Royal Leerdam?

Design kopen van Royal Leerdam begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Royal Leerdam, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Royal Leerdam. Om meer kans te maken om het designobject van Royal Leerdam te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Royal Leerdam! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.