Ruud Cornelisse (1940)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Ruud Cornelisse
Ruud Cornelisse (1940)

Ruud Cornelisse (1940)

Kunstenaar

Ruud CORNELISSE (1940) is een post-cobra schilder en tekenaar. Opgeleid aan de Rietveld academie en het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam met als docent Willem (Wim) Strijbosch. Zijn stijlkenmerken zijn typisch Post-Cobra met haar surrealistische en expressieve uiting. Naast de vele schilderijen en olieverf en acryl heeft Rudi vele grafische technieken gehanteerd zoals etstechniek, houtgravure, kopergravure en linoleumdruk. De onderwerpen zijn veelal de uitingen van de dialoog. Ruud verbleef jarenlang op de ruïne van Brederode in Santpoort waar hij vele culturele evenementen heeft georganiseerd. Ook daar stondt de ontmoeting, de dialoog op de eerste plaats. Hij heeft als decorbouwer ook jarenlang voor Hause Orkater meegewerkt. Ruud was lid van X65 te Haarlem, Kunst zij ons doel en wordt genoemd in vele publicaties. Het krachtige werk van Ruud Cornelisse blijft op het netvlies staan en duwt je bovenop het schilderij zoekend naar dat geen wat je bindt en wordt een plaats van herkenning die dieper gaat dan het op eerste gezicht lijkt.

Uit Felison cahier no. 26. Tentoonstelling Acht uit Velzen, febr-mrt 1991

Aangeboden items
1
Verkochte items
46
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Ruud Cornelisse - zonder titel - acrylverf op doek kopen? Bied vanaf 80!
Ruud Cornelisse (1940) Nederlands zonder titel - acrylverf op doek
TechniekAcryl
Afmetingen51 cm x 62 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
Openingsbod
€ 80
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Ruud Cornelisse

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Ruud Cornelisse? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Ruud Cornelisse. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Ruud Cornelisse en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Ruud Cornelisse te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Ruud Cornelisse!

Volg het aanbod kunst van Ruud Cornelisse te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Ruud Cornelisse te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Ruud Cornelisse instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Ruud Cornelisse kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Ruud Cornelisse!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Ruud Cornelisse kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Ruud Cornelisse en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Ruud Cornelisse via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Ruud Cornelisse of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Ruud Cornelisse?

Kunst kopen van Ruud Cornelisse begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Ruud Cornelisse, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Ruud Cornelisse. Om meer kans te maken om de Ruud Cornelisse te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Ruud Cornelisse! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.