Sujatno Koempoel (1912-1987)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Sujatno Koempoel
Sujatno Koempoel (1912-1987)

Sujatno Koempoel (1912-1987)

Kunstenaar

Sujatno KOEMPOEL (Paron Village 1912 - ?? 1987)

Zijn vader was een officier van het spoorwegbedrijf van de Nederlandse Indische regering tijdens het kolonialisme. Hij erfde nog steeds koninklijk bloed van zijn voorouder, RA. Prawirodidjo, die ook bekend stond als de Prins Sentot Ali Basah Prawirodirjo.

Een dergelijke afkomst stelde hem in staat zich in te schrijven aan de technische school (HIS) in Surabaya, de hoofdstad van Oost-Java, wat later gunstig bleek te zijn voor de ontwikkeling van zijn schildertechniek.

Het talent van Koempoel trok de aandacht van Van Staal, de directeur van de school. Hij raadde Koempoel aan bij natuuronderzoeker Gerard Pieter Adolfs, een van de voorstanders van de Mooi Indie-stijl. Tijdens 1928-1932 leerde Adolfs Koempoel enkele realistische schilderstechnieken die later een sleutel tot zijn succes zouden worden.

Sindsdien bleef Koempoel de drukte en landschappen van Surabaya verkennen voor zijn schilderobjecten.

Aangeboden items
0
Verkochte items
8
Nationaliteit
Indonesisch Indonesisch  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Sujatno Koempoel (1912-1987) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Sujatno Koempoel (1912-1987) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 12 mensen die Sujatno Koempoel (1912-1987) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Sujatno Koempoel

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Sujatno Koempoel? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Sujatno Koempoel. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Sujatno Koempoel en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Sujatno Koempoel te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Sujatno Koempoel!

Volg het aanbod kunst van Sujatno Koempoel te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Sujatno Koempoel te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Sujatno Koempoel instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Sujatno Koempoel kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Sujatno Koempoel!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Sujatno Koempoel kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Sujatno Koempoel en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Sujatno Koempoel via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Sujatno Koempoel of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Sujatno Koempoel?

Kunst kopen van Sujatno Koempoel begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Sujatno Koempoel, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Sujatno Koempoel. Om meer kans te maken om de Sujatno Koempoel te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Sujatno Koempoel! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.