Toine Corstjens (1920-2015)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Toine Corstjens
Toine Corstjens (1920-2015)

Toine Corstjens (1920-2015)

Kunstenaar

Toine CORSTJENS (Meerssen 1920 - Maastricht 2015)

Toine Corstjens was voormalig industrieel ontwerper van de Koninklijke Sphinx te Maastricht maar vooral kunstschilder in hart en nieren. Zijn artistieke opleiding genoot Toine in Maastricht aan de stadsacademie, maar ziet zichzelf hoofdzakelijk als autodidact en haalt zijn reizen aan naar Italië en Frankrijk waar hij veel ervaringen en indrukken heeft opgedaan.

Hij exposeerde al in 1956 in de kunstzalen van Dejong Bergers in Maastricht en niet zoveel later in de kunstzalen en musea van Aken tot Londen.

Toine Corstjens was liefhebber van het Limburgse landschap, deze liefde ervaar je uit de vele mooie karakteristieke landschappen die hij heeft gemaakt. Zijn artistieke instinct en talent blijkt nog meer uit zijn abstracte werk waarin hij een harmonie en ritmische verbinding weet neer te zetten die je pakt. Zijn oog voor detail die je vindt in zijn landschappen herken je terug in zijn abstracte werk.

"Door de vormen, kleuren en lijnen horizontaal en verticaal te ordenen en in evenwicht te brengen spreekt er een ondefinieerbare, onbepaalde gevoelsbelevenis uit de hele compositie."

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Toine Corstjens - Abstract kopen? Bied vanaf 50!
Toine Corstjens (1920-2015) Nederlands Abstract
TechniekAquarel
Afmetingen24 x 18 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Toine Corstjens

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Toine Corstjens? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Toine Corstjens. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Toine Corstjens en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Toine Corstjens te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Toine Corstjens!

Volg het aanbod kunst van Toine Corstjens te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Toine Corstjens te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Toine Corstjens instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Toine Corstjens kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Toine Corstjens!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Toine Corstjens kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Toine Corstjens en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Toine Corstjens via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Toine Corstjens of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Toine Corstjens?

Kunst kopen van Toine Corstjens begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Toine Corstjens, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Toine Corstjens. Om meer kans te maken om de Toine Corstjens te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Toine Corstjens! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.