Willy Sluiter (1873-1949)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Willy Sluiter
Willy Sluiter (1873-1949)

Willy Sluiter (1873-1949)

Kunstenaar

Sluiter was een lid van de predikantenfamilie Sluiter en groeide op in Heerenveen als zoon van een notaris. Hij volgde lessen aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en Den Haag. Hij woonde en werkte op verschillende plaatsen: in Dordrecht en Rotterdam, maar ook in geliefde schildersdorpen als Scheveningen, Katwijk en Laren. Sluiter was lid van veel kunstgenootschappen, onder andere van Pictura in Dordrecht, Arti et Amicitiae te Amsterdam en Pulchri Studio' te Den Haag. Hij ontwikkelde zich tot een bekende schilder, tekenaar van politieke prenten, maakte veel affiches, voerde opdrachten voor reclame uit en was tevens boekbandontwerper. De onderwerpen van Sluiters werk kwamen vaak uit het strand- en vissersleven, maar ook in de 'hogere kringen' was hij een gezocht portretschilder. Heel bekend zijn verder de 38 omslagen voor bladmuziek die hij tussen 1920 en 1925 ontwierp voor uitgever Scheltens en Giltay; het waren cabaretteksten van de dichter Clinge Doorenbos.

Aangeboden items
3
Verkochte items
25
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Willy Sluiter - De Nieuwe Amsterdammer kopen? Bied vanaf 150!
Willy Sluiter (1873-1949) Nederlands De Nieuwe Amsterdammer
TechniekZeefdruk
Afmetingen48 x 31.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 150
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Willy Sluiter

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willy Sluiter? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willy Sluiter. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willy Sluiter en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willy Sluiter te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willy Sluiter!

Volg het aanbod kunst van Willy Sluiter te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willy Sluiter te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willy Sluiter instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willy Sluiter kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willy Sluiter!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willy Sluiter kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willy Sluiter en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willy Sluiter via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willy Sluiter of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willy Sluiter?

Kunst kopen van Willy Sluiter begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willy Sluiter, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willy Sluiter. Om meer kans te maken om de Willy Sluiter te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willy Sluiter! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.