Wim Helder (1892-1966)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Wim Helder
Wim Helder (1892-1966)

Wim Helder (1892-1966)

Kunstenaar

Wim Helder werd geboren in Den Haag in 1892 en overleed in Hattem in 1966. Zoon en leerling van de kunstschilder Joh. Helder. Woonde en werkte in Amsterdam, Den Haag, Parijs, Utrecht, Geleen, Middelburg, Apeldoorn. Leerling van de Kunstnijverheidsschool te Utrecht en van het genootschap 'Kunstliefde' aldaar. Studeerde 2 jaar te Parijs 1922-1924. Schilderde en tekende uitstekende portretten en figuren (boeren en volkstypen); in expressionistische trant geschilderde landschappen, bloemen, enz. Gaf o.a. les aan H. Bunt. (Bron: Scheen) Wim Helder heeft het vak van zijn vader, de kunstschilder Helder, geleerd. Vader Helder was een schilder van interieurs en genretaferelen en het schijnt dat hij op zijn beurt in de leer is geweest bij Jozef Isra_ls. Wim helder volgde ook nog lessen aan de Kunstnijverheidsschool in Utrecht en in de jaren 1922-1924 studeerde hij in Parijs. Hij is misschien wel het meest bekend door zijn rake getekende en geschilderde portretten van allerlei volkstypes.

Aangeboden items
1
Verkochte items
9
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Wim Helder (1892-1966) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Wim Helder (1892-1966) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Wim Helder

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Wim Helder? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Wim Helder. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Wim Helder en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Wim Helder te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Wim Helder!

Volg het aanbod kunst van Wim Helder te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Wim Helder te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Wim Helder instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Wim Helder kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Wim Helder!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Wim Helder kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Wim Helder en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Wim Helder via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Wim Helder of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Wim Helder?

Kunst kopen van Wim Helder begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Wim Helder, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Wim Helder. Om meer kans te maken om de Wim Helder te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Wim Helder! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.