• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
 1. Home
 2. >
 3. info
 4. >
 5. Kunst Verkopen

Kunst Verkopen

Kunst verkopen doet u op Kunstveiling!

Kunstveiling is het grootste veilingplatform in Nederland en Vlaanderen dat zich richt op koop en verkoop van klassieke en moderne kunst en design. Met tienduizenden actieve kopers heeft Kunstveiling een groot en gevarieerd publiek voor de kunst die u wilt verkopen.

Het online veilen van kunst is dynamisch en geeft snel resultaat. U kunt zelf kunst verkopen op Kunstveiling. Wij rekenen geen verkoperscommissie! U maakt zelf eenvoudig een veiling aan voor uw kunstwerk en u wordt na afloop in contact gebracht met de hoogste bieder.

Kunstenaars zijn gekoppeld aan informatiepagina's en kunstenaarsgroepen/stromingen. Daardoor worden aangeboden kunstwerken automatisch in de juiste kunsthistorische context geplaatst. Bieders kunnen op Kunstveiling niet alleen kunstenaars maar ook verkopers als favoriet aanmerken. Zo kunnen ze in één oogopslag al uw aangeboden items zien en hoeven ze nooit iets interessants uit uw aanbod te missen.

Uw (bedrijfs)collectie laten veilen door de Veilingmeester

Hebt u een grotere collectie en wilt u het veilen van de werken graag volledig aan ons uit handen geven, dan kan dat. Meer informatie over het veilen via de Veilingmeester vindt u hier.

beeld verkopen7


Zelf uw kunst veilen. Hoe werkt het?

 • Maak een account aan
 • Maak voor ieder item een veiling aan
 • Neem contact op met de koper

Een veiling aanmaken

Stap 1: Categorie, type en kunstenaar

U selecteert eerst de categorie waarin het item dat u wilt veilen valt: Kunst of Toegepaste Kunst & Design. Vervolgens kiest u het type werk, bijvoorbeeld Schilderij, Fotografie of Grafiek. Dan selecteert u de kunstenaar uit onze database. Staat de kunstenaar niet in de database en wilt u meer weten over welke kunstenaars wij accepteren? Lees over erkende kunstenaars in onze Veilingregels.

Stap 2: Informatie over het werk

U vult de kenmerken van het werk in, zoals de gebruikte techniek, de conditie en de afmetingen. Onder Titel en omschrijving kunt u verdere relevante informatie over het item opgeven. Denk aan informatie over de herkomst van het werk, een toelichting op de conditie en relevante informatie over de kunstenaar. Wees zo volledig mogelijk: dat vergroot uw kans op een succesvolle veiling. Als laatste voegt u afbeeldingen van het werk toe. Aantrekkelijke en duidelijke foto’s die het werk in zijn geheel tonen én detailfoto’s van onder meer de signatuur zijn essentieel. Meer tips leest u in de veilingtips.

Stap 3: Openingsbod, verzendinformatie en veilingduur

U geeft een reëel openingsbod op. Hoe u dat kunt bepalen, leest u hier. U vermeldt de plaats waar het item zich bevindt en vinkt de opties voor afhalen, verzenden of bezorgen aan. Nu hoeft u alleen nog akkoord te gaan met de garantievoorwaarden en uw item in de veiling te plaatsen. De duur van de veiling bepaalt u zelf: minimaal 4 dagen en maximaal 2 weken. U kiest het tijdvak van uw voorkeur en start de veiling! Wilt u het item nog niet direct veilen, dan kunt u het in voorraad plaatsen en op een later moment de veiling starten.

Items dienen tegen veilingprijzen te worden aangeboden. Weet u niet wat de veilingwaarde van uw item is, vraag dan vrijblijvend en kosteloos een taxatie aan.

Eenmaal, andermaal… Verkocht!

Is uw item verkocht? U ontvangt direct een e-mail van Kunstveiling met contactgegevens van de koper. U dient de koper binnen 3 dagen na de verkoop te benaderen, zodat u onderling afspraken kunt maken over de verdere afhandeling. De koper dient binnen 7 dagen het totaalbedrag (dit is de hamerprijs vermeerderd met 15% veilingkosten incl. BTW, plus eventueel overeengekomen verzend- of bezorgkosten) aan u te betalen.

Uw factuur van Kunstveiling

Rond de 8e van de opvolgende maand ontvangt u van Kunstveiling per e-mail uw digitale factuur. Deze factuur is opgebouwd uit het bedrag aan veilingkosten dat u bij de koper in rekening heeft gebracht (15% van de hamerprijs incl. BTW), plus € 5,00 administratiekosten per verkocht item.

Lees verder

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.