1. Home
  2. >
  3. info
  4. >
  5. Kunst Taxeren

Kunst Taxeren

Kunst taxeren

Wilt u een kunstwerk verkopen, maar weet u niet hoeveel het waard is? Of bent u in het bezit van een bijzonder schilderij of verzameling uit een erfenis of nalatenschap? Wat is een reëel openingsbod om uw kans op een succesvolle veiling zo groot mogelijk te maken? Met die vraag kunt u terecht bij onze gespecialiseerde Veilingmeesters voor een vrijblijvende kunst taxatie. Op deze pagina leest u hoe u uw schilderij, beeld, zeefdruk of ander kunst- of designobject gratis en vrijblijvend kunt laten taxeren.

Met welke objecten kan ik bij Kunstveiling terecht?

De expertise van onze Veilingmeesters ligt bij klassieke, moderne en hedendaagse kunst en design. Wilt u uw moderne schilderij laten taxeren? Of wenst u een waardeschatting van een bronzen beeld? Laat het ons via onderstaande stappen weten! U kunt bij ons geen taxatie aanvragen voor antiek, etnografica en aziatica.

Let op: wilt u een (bedrijfs-)collectie of meer dan 10 kunstwerken laten taxeren? Neem dan eerst contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u interesse in het laten veilen van uw collectie via de Veilingmeester? Bekijk dan voor meer informatie de pagina 'Ontzamelen'.

In 3 stappen een online kunst taxatie


• Stap 1 — Maak duidelijke en scherpe foto’s van uw item

Om een goede inschatting van het werk te kunnen maken ontvangen wij graag van u scherpe en duidelijke foto’s van het gehele item (voorzijde), signatuur, eventueel oplagenummer en bij een taxatie van schilderijen ook een foto van de achterkant. Fotografeer ook merktekens, herkomstetiketten of andere bijzonderheden.

• Stap 2 — Beschrijf het item

Voorzie ons van zo veel mogelijk informatie over het schilderij, beeld of ander kunstobject. Noteer de afmetingen van het item, de naam van de maker en indien bij u bekend de gebruikte technieken en/of materialen. Heeft u informatie over de herkomst van het kunstwerk dat u wilt laten taxeren? Of beschikt u over een aankoopbewijs en/of documenten van eerdere taxaties? Dan ontvangen wij deze ook graag. Meer aanvullende informatie over een object helpt om een zo goed mogelijke taxatie uit te kunnen voeren.

• Stap 3 — Dien uw kunst taxatieverzoek in per e-mail

Neem in uw e-mail de beschrijving van het item op en voeg de foto’s toe als bijlage. U kunt uw e-mail richten aan taxatie@kunstveiling.be. Uw aanvraag voor een taxatie van uw kunstwerk wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen. U ontvangt binnen 8 werkdagen van ons een e-mail met een indicatie van de waarde van het werk. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Wij brengen geen taxatierapport uit.

Wilt u geen online kunst taxatie en komt u liever langs op onze locatie om uw kunstwerk te laten taxeren? Neem dan contact met ons op om die mogelijkheid te bespreken.

Hoe wordt de waarde van mijn kunstwerk bepaald?

Een object kan verschillende soorten ‘waarden’ hebben. Bijvoorbeeld een verzekeringswaarde, nieuwwaarde, emotionele waarde of veilingwaarde. Bij het taxeren van uw kunst richten onze Veilingmeesters zich uitsluitend op de veilingwaarde van het object. Dat wil zeggen, een reële waarde die u als opbrengst kunt verwachten wanneer u het object ter veiling aan zou bieden. Bij hun inschatting baseren de Veilingmeesters zich onder andere op (recente) veilingopbrengsten van vergelijkbare kunstwerken, maar houden ze ook rekening met de specifieke kenmerken van uw object, zoals formaat, de conditie en de herkomst.

Uw kunst laten taxeren is gratis en vrijblijvend

Aan taxaties van individuele kunstwerken zijn geen kosten verbonden. U kunt dus gratis en vrijblijvend een taxatieverzoek indienen. Daarbij gaan wij er van uit dat het voornemen bestaat de getaxeerde objecten ter veiling via Kunstveiling aan te bieden. Wij taxeren geen kunstwerken, collecties of boedels voor de verzekering, of anderszins.

Uw kunst laten taxeren op onze locatie

Wilt u liever langskomen voor een vrijblijvende taxatie van uw kunstwerken? Dat kan! U kunt daarvoor een afspraak maken via taxatie@kunstveiling.be. Daarnaast organiseren wij meerdere keren per jaar op zaterdag een taxatiedag. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de eerstvolgende taxatiedag.

Bekijk ook

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.