Verkooptips

ZELF VERKOPEN: ALLES DAT U MOET WETEN VOOR EEN SUCCESVOLLE VERKOOP.
Kunstveiling is een online veilingsite waar iedereen mag kopen en verkopen en waar de verkoper zelf bepaalt wat hij/zij als startprijs hanteert. Wel wordt er toegezien op de kwaliteit van het aanbod - zo staan wij alleen erkende kunstenaars toe - en wordt er gekeken of de prijsstelling reëel is.

Veel hedendaagse kunst of eigen werk zal door ons geweerd worden. Hoewel Kunstveiling deze kunst zeer waardeert en wij met nadruk aan willen geven dat dit geen diskwalificatie is van dit werk, is dit vaak kunst die op veilingen nog geen of een zeer lage waarde vertegenwoordigt en die thuishoort in galeries of op websites die zich juist daar op richten.


Hoe kunt u het beste werk aanbieden op Kunstveiling.nl
Zoals zo veel dingen is kunst toch vaak een impuls aankoop en dus is het belangrijk dat de koper direct ziet wat er aangeboden wordt en kan bieden. Zorg voor een goede omschrijving en vermeld altijd de volgende informatie (indien van toepassing):
Titel:
Jaartal:
Afmetingen beeld: h. cm x b. cm (Blad/Lijst: cm x cm)
Gesigneerd:
Oplage:
Ingelijst:
Materiaal/Techniek:
Herkomst/Literatuur:
Conditie:
Verzendkosten/Ophalen:
Tevens is het verstandig om aan te geven dat de koper garantie heeft op de conditie en authenticiteit.

Foto’s
Het is een cliché, maar bij kunst eenvoudigweg gewoon waar: een foto zegt meer dan duizend woorden.
Besteed genoeg tijd aan het maken van mooie foto's die het werk tot zijn recht laat komen. Voeg bij voorkeur een foto van het werk in zijn geheel, een detailfoto van de signatuur en een detailfoto.

Kunstenaar
Het is erg belangrijk om uw item aan de juiste kunstenaar te koppelen. Als de kunstenaar nog niet in onze database staat, kunt u hem/haar aanvragen via veilingmeester@kunstveiling.nl.


Social Media
Heeft u een twitter of facebook account? Probeer dan eens uw eigen aanbod te promoten door te klikken op de “delen” buttons van de Kunstveiling itempagina. Bent u reeds ingelogd op facebook, twitter of een ander social media platform, dan gaat het heel gemakkelijk. Met één klik op het icoon van het social media platform op de itempagina en uw volgers weten dat u het werk aanbiedt!

Prijsstelling
Als u iets aanbiedt op kunstveiling dan is het zonde van het werk als u een prijs vraagt waar het zeker niet voor verkocht wordt. Controleer eerdere veilingopbrengsten van deze kunstenaar zodat u een goede indicatie heeft van de mogelijk opbrengst. Twijfelt u of zijn er geen eerdere opbrengsten, dan kunt u altijd een prijsindicatie vragen door een mail te sturen aan veilingmeester@kunstveiling.nl. Voeg wel een foto toe en vermeldt het materiaal, de afmetingen en eventuele kenmerken als jaartal/beschadigingen etc.

ATP (vanaf 1 euro)
U kunt werken aanbieden vanaf 1 euro en de veiling volledig haar werk laten doen. Dit levert vaak de hoogste prijzen op omdat er veel bieders in de biedstrijd betrokken worden. Echter dient u wel te leveren aan de hoogste bieder. Ook als de opbrengst tegenvalt.