Piet Brouwer - Ontruiming Schokland

Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!
Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!Piet Brouwer - Ontruiming Schokland kopen? Bied vanaf 200!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Piet Brouwer (1885-1967)
Type kunstwerkBeeld / Object
Jaartal1994
TechniekBrons
StijlModern
OnderwerpHistorisch
Afmetingen17 x 15 x 11 cm (h x b x d)
Gewicht900 gram
GesigneerdHandgesigneerd
Het beeld "Ontruiming van Schokland 1859" is een aangrijpende en krachtige verbeelding van een cruciaal moment in de geschiedenis van Schokland. Gelegen op een eiland dat ooit slechts enkele decimeters boven zeeniveau lag, werden de bewoners geconfronteerd met de constante dreiging van overstromingen en een leven vol ontberingen.

Dit meesterwerk, gecreëerd door de getalenteerde kunstenaar Piet Brouwer, symboliseert het hartverscheurende vertrek van de Schokker bevolking in 1859. Het beeld toont een gezin op het punt van definitieve afscheid, een moment doordrenkt met emoties van verdriet, onbegrip en weemoed.

In de voorstelling staat de vader, een stoere visser met een anker op zijn rechterschouder, als symbool van het diepgewortelde verlangen naar zijn geboortegrond. Zijn terughoudende houding getuigt van de innerlijke strijd om het geliefde eiland te verlaten. Aan zijn zijde staat de moeder, teder een in doeken gewikkelde peuter vasthoudend, haar gezicht vertelt het verhaal van een moeder die haar kinderen en thuis achterlaat.

Het onbegrip en de jeugdige onschuld worden vertegenwoordigd door een jongetje aan hun voeten, die zijn vader aan de broek trekt, zijn blik vol vraagtekens. Het jaartal 1859, prominent weergegeven op de kist voor hun voeten, markeert het cruciale moment van ontruiming. Alles wat het gezin bezit, is zorgvuldig ingepakt en klaar voor vertrek.

Dit beeld gaat verder dan een artistieke weergave; het dient als een krachtig historisch document dat de moeilijke omstandigheden en het gedwongen vertrek van de Schokker bevolking vastlegt. Het is een eerbetoon aan hun veerkracht, een herinnering aan een onzekere tijd en een eerbetoon aan de kunstenaar die dit aangrijpende verhaal tot leven heeft gebracht.
Conditie
ConditieZeer Goed
alleen de akkertje is loosgeraakt en het is niet teruggelijmd. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Leidschendam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.