Sjoerd Bakker - Large tranquil watercolor on paper "Falang" 1992 - in passe partout

Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!
Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!Buy Sjoerd Bakker - Grote verstilde aquarel op papier "Falang" 1992 - in passe partout? Bid from 50!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Sjoerd Bakker (1943-2022)
Type of artworkDrawing / Aquarelle
Year1992
TechniqueAquarelle
SupportPaper
StyleRealistic
FramedOnly in Passe-partout
Dimensions55 x 42 cm (h x w)
Passe-partout77 x 62 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
  • Sjoerd Bakker (Amsterdam, 1943)

Sjoerd Bakker, opgeleid aan de Rietveldacademie te Amsterdam, is in hoge mate gefascineerd door Zuidoost Azië en Japan. In zijn grafisch werk en aquarellen is de invloed hiervan duidelijk te herkennen, onder andere door de eenvoud van vorm en kleur. Het werk straalt een mystieke rust uit. De vaak egaal gekleurde achtergrond van zijn werken met op de voorgrond een aantal zorgvuldig getekende ornamenten onderstrepen de Japanse invloeden nogmaals. Zijn werken zijn meestal langwerpig van vorm en doen denken aan klassieke Japanse prenten. In het werk van Sjoerd Bakker komen hedendaagse voorwerpen voor in verstilde landschappen. De toeschouwer wordt zich zo bewust van de realiteit. Ander voorwerpen verwijzen juist naar de tijdelijkheid van het bestaan. Het eeuwige versus het tijdelijke wordt veelal met humor weergegeven.Aanvankelijk wilde Bakker fotograaf worden, maar een leraar op de Rietveldacademie zei tegen hem: "jij wordt etser". Bakker kreeg een beurs en ging een tijd naar Japan toe. Daar had hij een atelier aan de voet van de Mount Fuji. Over die tijd zegt Bakker: "De Fuji wekt mijn wens tot rust, misschien kun je het zelfs geluk noemen. Ik word er één met het landschap. Terwijl de westerling zich vaak een eenzaam individu voelt in het landschap, althans, dat verbeeldt hij als hij een schilderij maakt. Tijdens mijn rondreizen om de Fuji heen heb ik (..) heel sterk ervaren wat de natuur met mij doet. Zo is de vulkaan voor mij een eeuwigheidssymbool voor de tijdelijkheid van de mens."De filosofie van het Zenboeddhisme is voor Sjoerd een belangrijk uitgangspunt in leven en werk. Hij woont om en om in Amsterdam en Thailand, waar hij een vrouw en zoon heeft.

Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Purmerend, The Netherlands
ShipmentParcel post
Price> 10KG or bigger than 1.00 x 0.50 meter
Within The Netherlands €17.00
To Belgium €15.00
To Germany €40.00
Within EU €40.00
Worldwide €75.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Sjoerd Bakker (1943-2022) 

Dutch Dutch All items from this artist (16)

Added by  Artpointamsterdam
Member since 2013
1193 sold items
All items from this seller (113)
62 cm
77 cm
42 cm
55 cm
Starting bid €50
Buyer's premium: 15%
Bid Bid
Pick upYes, possible
LocationPurmerend,  The Netherlands
Auction details
Start time27-4-2024 at 20:55
End time5-5-2024 at 22:57
Please note: if a bid is made in the last 5 minutes, the auction will be extended by 5 minutes.