• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (1)

Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen

Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen kopen? Bied vanaf 75!
Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen kopen? Bied vanaf 75!Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Pensioenman
FA. 

Lid sinds 2021
34 verkochte items
Alle items van deze verkoper (32)
  • Brons (Onbekend)
TypeBijzondere Uitgaves
Periode1945 t/m 1999
TechniekPenning
Afmetingen15.0 cm x 15.0 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd

Een plaquette met de voorstelling van een ridder te paard, zijn schild voorzien met aan metaalbewerking ontleende symbolen. Met daaronder een gedrapeerde banier met het opschrift: 'Hulde en Dank W.G. Beeken*'. Datering midden 20e eeuw.


Over de ontvanger van de plaquette:

Wilhelmus Gerardus Beeken werd op 30 september 1909 geboren te Nijmegen en was getrouwd met Geertruida Mouton. Hij volgde onderwijs aan de Ambachtsschool en de Nijverheidsavondschool te Nijmegen. Na zijn werk als timmerman werd hij in 1939 vrijgestelde voor Nijmegen van de Rooms Katholieke Bouwvakarbeidersbond Sint Joseph van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB). Later districtsbestuurder in Nijmegen en Doetinchem, hoofdbestuurder en dagelijks bestuurder te Utrecht van deze bond. Na de Tweede Wereldoorlog kwam hij in de Nijmeegse gemeenteraad voor de KVP. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van de in 1947 opgerichte woningbouwvereniging Kolping te Nijmegen. Van 1954 tot 1958 was hij lid van de Provinciale Staten van Gelderland voor de KVP. Al in oorlogstijd werd vanuit de Gezellenvereniging de kiem gelegd voor de R.K. Arbeiders Woningvereniging Kolping te Nijmegen, waarvan Beeken in 1948 de eerste voorzitter werd. Die functie vervulde hij tot 1967. Na zijn vervroegde pensionering in 1966 bleef hij nog actief als bestuurslid van de Nijmeegse Kolpingvereniging en tot aan zijn overlijden op 9 juni 1981 te Nijmegen was hij voorzitter van de bejaardensociëteit van de Kolpingvereniging. In 1973 benoemde het gemeentebestuur van Nijmegen hem tot lid van de Commissie Open Bejaardenwerk van de Raad voor Maatschappelijke Opbouw.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Brons (Onbekend)

Alle items van deze kunstenaar(22)
Geplaatst door  Pensioenman
FA. 

Lid sinds 2021
34 verkochte items
Alle items van deze verkoper (32)
Pinterest
15 cm
15 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:09-02-2022 om 23:06
Eindtijd:16-02-2022 om 21:00
Openingsbod€ 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.