Herman van Rossum - Woman's portrait

Buy Herman van Rossum - Vrouwenportret? Bid from 100!
Buy Herman van Rossum - Vrouwenportret? Bid from 100!Buy Herman van Rossum - Vrouwenportret? Bid from 100!Buy Herman van Rossum - Vrouwenportret? Bid from 100!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Herman van Rossum (1952-1991)
Type of artworkDrawing / Aquarelle
Year1980
TechniquePen (Ink)
SupportPaper
StyleRealistic
SubjectPortrait
FramedFramed
Dimensions7 x 6 cm (h x w)
Incl. frame23 x 20 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
De Utrechtse fijnschilder Herman van Rossum (1952-1991) was ca 50 jaar geleden een van de meest gevraagde en talentvolle schilders van het Nieuw Realisme. Er was een constante lijst wachtenden voor elk nieuw schilderij dat onder zijn vingers vandaan kwam. Van Rossum leefde voor en van zijn schilderkunst. Hij maakte zich een zeer verfijnde techniek eigen en schilderde vaak met slechts 3 haren op zijn penseel.  Dat deed hij op een piepkleine zolderateliertje waar je niet eens rechtop kon staan. Daar zat hij, altijd met gebogen rug van het steeds maar ingespannen in dezelfde houding zitten. Zijn schilderijtjes zijn klein en hebben een puur romantische, dromerige inslag. Zijn penseelvoering leerde hij in het restauratie-atelier van het Centraal Museum in Utrecht. Van Rossum was 100 procent kunstenaar; hij zou nooit genoegen nemen met een kwaliteit waarvan de kleuren hun kracht zouden verliezen. Daarom maakte hij zijn kleuren zelf, volgens oude recepten. Niets kwam uit een tube en niets werd naar een foto geschilderd.


Ik heb dit vrouwenportret van Herman zelf gekregen toen hij eind jaren '70 exposeerde in mijn Galerie '77 in IJsselstein.
Condition
ConditionVery good
Shipment
ShipmentParcel post
PriceUp to 2 kg.
Within The Netherlands Free shipping
To Belgium Free shipping
To Germany Free shipping
Within EU Free shipping

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Herman van Rossum (1952-1991) 

Dutch Dutch All items from this artist (1)

Added by  Joseschel
Member since 2022
0 sold items
All items from this seller (1)
20 cm
23 cm
6 cm
7 cm
Auction details
Start time20-11-2023 at 11:39
End time29-11-2023 at 21:09
Starting bid €100
Buyer's premium: 15%
Pick upNo, not possible
LocationIJsselstein,  The Netherlands