Ruud de Wild - Ruud de Wild, Longing for lullabies - Sold

Buy Ruud de Wild - Ruud de Wild, Longing for lullabies? Bid from 160!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Ruud de Wild - Ruud de Wild, Longing for lullabies? Bid from 160!
Buy Ruud de Wild - Ruud de Wild, Longing for lullabies? Bid from 160!Buy Ruud de Wild - Ruud de Wild, Longing for lullabies? Bid from 160!Buy Ruud de Wild - Ruud de Wild, Longing for lullabies? Bid from 160!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Ruud de Wild (1969)
Type of artworkPrints (signed)
Period1945 to 1999
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .

Longing for lullabies

Specificaties:

Afmeting:27 x 18 cm
Handgesigneerd:Ja, aan de achterkant
Techniek:Zeefdruk op canvas, gesigneerd, genummerd Zeefdruk op canvas met daarop een weergave van het schilderij 'Longing for Lullabies' van schilder en Radio 538 DJ, Ruud de Wild.

Het canvas is op de achterzijde met de hand genummerd (359/500) en gesigneerd in zwarte stift.

Dit betreft nummer 175 uit een oplage van 500
Werk wordt geleverd in bijbehorende doos

Werk is in uitmuntende staat

De Wild is naast radiopresentator vanaf zijn tweeëntwintigste kunstenaar. Zijn specialiteit is schilderijen met daarin bekende songteksten. In 2006 waren werken van De Wild te bezichtigen in het Museum Jan van der Togt te Amstelveen. Tevens stond daar een U2-Trabant die door De Wild werd beschilderd. De auto diende als marketinginstrument voor Island Records/Universal. Sinds 2012 hangt de Trabant boven de receptie van de nieuwe gezamenlijke 538- en Slam FM-studio's in Hilversum.

De Wild over zijn kunstenaarschap:”Lettertypes en grafische vormgeving zijn mij met de paplepel ingegoten omdat ooms en tantes, neven en nichten en vader altijd werkzaam zijn geweest in deze branche. De fascinatie voor het “ouderwetse” handwerk wordt in de tijd van computers en volledige automatisering alleen maar groter. Werken met kwast is net als het bespelen van een viool. Iedere keer dat de strijkstok de snaren aanraakt is uniek. Zo is het ook met verf op doek”.

De Wild’s doeken zijn erg populair en veroveren inmiddels de wereld en worden verkocht voor topprijzen.

Ruud heeft diverse exposities in eigen land gehad, maar is inmiddels ook te vinden in het buitenland: een expositie in Londen, op de Los Angeles Art Fair, de Fine Art Fair in Houston, Texas en nog vele in het verschiet. Veel van zijn werken hangen thuis bij bekende Nederlanders en zijn ook te zien bij interviews op tv. Al zijn werk is geinspireerd op songteksten, zo ook de titels.

 

Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Obbicht, The Netherlands
ShipmentDue to its size or fragility, it is not possible to send this item via regular mail

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
LocationObbicht,  The Netherlands
Auction details
Start time11-6-2018 at 7:34
End time19-6-2018 at 21:05
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history