Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst

Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!
Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!Buy Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst? Bid from 69!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Wil Klaassen (1939)
Type of artworkPrints (signed)
Year1986
TechniqueSilkscreen
SupportHandmade Paper
StyleAbstract
SubjectAbstract
FramedFramed
Dimensions51 x 51 cm (h x w)
Incl. frame73 x 71.5 cm (h x w)
SignedHand signed
Edition50 stuks
Translated with Google Translate. Original text show .
Kunstwerken van Wil Klaassen (1939) vallen op door compositie en ordening, door vorm- en kleurgebruik. "Ik zoek in de eerste plaats naar harmonie en balans met abstracte vormen, kleur en lijn."  Harmonie, balans en chaos; bij uitstek begrippen waaraan emoties zich kunnen hechten en zo breed, dat ieder er een eigen invulling aan kan geven.

Medio jaren '80 heeft Klaassen een serie abstracte werken gemaakt waarbij opvallend rode elementen het contrast vormen met de overwegend grijs-blauwe en witte tinten.
Deze zeefdruk maakt deel uit van die serie en is vervaardigd in een oplage van 50 stuks.
Oplage: 21 van 50
Met potlood door de kunstenaar gesigneerd.
Het blad is ingelijst met een 'dik' kaliber passe-partout in een zwaar uitgevoerde aluminium wissellijst.  Met ophangdraad.
N.B.: Zie ook de andere zeefdrukken uit dezelfde serie!
Foto's maken deel uit van de beschrijving.
Let op: Conditie
Het werk wordt bij verzending zorgvuldig verpakt. Eventueel glasbreuk is voor rekening van de koper. Gecombineerde verzending voor eenzelfde tarief is niet mogelijk. In dat geval heeft ophalen de voorkeur, of bezorgen in overleg (in NL)

Over de kunstenaar:
Wil Klaassen is in 1939 geboren in Eindhoven en is autodidact. Hij beschouwt zichzelf niet in de eerste plaats als een vernieuwende of grensverleggende kunstenaar. Het is eerder zijn opzet om de verworven uitdrukkingsvaardigheid te verdiepen, dan het gebied dat hij met die vaardigheid kan beslaan, uit te breiden. ‘Net zoals in de samenleving de consumptiesnelheid toeneemt, zo neemt in de kunst de snelheid van de beeldconsumptie toe. Er is nauwelijks tijd voor een stroming, want voor het woord is uitgesproken is het alweer voorbij’, aldus de kunstenaar in een interview. 
Klaassen’s voorkeur voor scheppen in plaats van refereren komt overeen met de opvattingen uit het constructivisme zoals zich dat in de eerste decennia van de vorige eeuw in Rusland aandiende. Toch is het niet Klaassen’s opzet om aan te haken bij een bepaalde fase van de kunstgeschiedenis. 
De strenge ordening en de veel in zijn werk voorkomende ruimtelijke vormen met hun slagschaduwen passen zeer goed in de zeefdruk techniek. Klaassen drukte al zijn prenten zelf en heeft in de loop der jaren een eigen techniek ontwikkeld waarmee hij in hele kleine oplagen verrassend mooie resultaten weet te bereiken. 
Later is Klaassen veel meer gaan schilderen onder andere op panelen.

Wil Klaassen exposeerde veelvuldig in Amsterdam en Groningen maar zijn werk hing ook in galeries in London, New York en Taiwan. Zijn werk zit veel in particuliere en bedrijven collecties. Klaassen woont en werkt een groot deel van het jaar in het Zuiden van Frankrijk.
Condition
ConditionGood
The screen print is in beautiful condition! The passe-partout has some stains from rising damp at the bottom near the corner edges of the frame. A fragment is missing in the glass in the bottom right corner. See detail photos
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Hoorn, The Netherlands
ShipmentParcel post
Price> 10KG or bigger than 1.00 x 0.50 meter
Within The Netherlands €17.50
To Belgium €30.50
To Germany €30.50
Within EU €39.50

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Wil Klaassen (1939) 

Dutch Dutch

Added by  takamine
Member since 2020
318 sold items
All items from this seller (0)
71.5 cm
73 cm
51 cm
51 cm
Auction details
Start time18-6-2023 at 20:58
End time1-7-2023 at 21:15
Starting bid €69
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
LocationHoorn,  The Netherlands