Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam - Sold

Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!
Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!Buy Willem Witsen - Ingelijste ets: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam? Bid from 299!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Willem Witsen (1860-1923)
TypePrints (signed)
Period1900 to 1944
TechniqueEtching
SupportPaper
StyleClassical
SubjectCityscape
FramedFramed
Dimensions36 cm x 46 cm (h x w)
Incl. frame51 cm x 65 cm (h x w)
SignedHand signed
EditionNo 74
Translated with Google Translate. Original text show .

Ingelijst ets van Willem Witsen. Titel: Pakhuis op Uilenburg en de Montelbaanstoren Amsterdam. Nummer: 74. Afmetingen incl lijst: H51 x b65cm. Afmetingen werk: H36 x b46cm. Het werk is, rechts onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid wordt, op aanvraag, gemaild.

Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Willem Arnoldus (Willem) Witsen (Amsterdam, 13 augustus 1860 – aldaar, 13 april 1923) was een Nederlands schilder, tekenaar, etser, graficus, fotograaf en schrijver. Hij kwam uit de welgestelde patriciërsfamilie Witsen, waartoe ook de 17e-eeuwse regenten Cornelis Jan Witsen e

Jeugd en opleiding

Willem Witsen was een zoon van de koopman in ijzer Jonas Jan Witsen (1819-1901) en Jacoba Elisabeth Bonekamp (1826-1873). Hij groeide op aan de Prinsengracht 530 te Amsterdam. In 1867 verhuisde de familie naar het Westeinde, in het hoekhuis met de Nicolaas Witsenkade. Van 1876 tot 1884 nam hij tekenlessen aan de Rijksakademie van beeldende kunsten aan de Stadhouderskade; aanvankelijk 's avonds, vanaf 1878 voltijds. In die periode was hij ook bestuurslid van de naar de schutspatroon van de schilderkunst vernoemde kunstenaarsvereniging Sint Lucas. In 1880 werd hij vrijgesteld voor militaire dienst; zijn fysieke kenmerken werden genoteerd.[1] Tot december 1881 verbleef hij samen met Piet Meiners in Antwerpen om daar lessen te nemen, waarna hij weer de academie in Amsterdam opzocht.

ConditionGood
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
Location of the object's-Gravenzande,  The Netherlands
ShipmentOnly within Europe
Auction details
Start time24-3-2023 at 15:27
End time31-3-2023 at 19:06
Bids (2)
Log in or register to view the bidding history
Not registered yet?
By creating a free account you can bid on {{numberOfItems}} items or sell an item in auction yourself.