Jo van Dijk - Art Hall De Mangelgang

Buy Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang? Bid from 75!
Buy Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang? Bid from 75!Buy Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang? Bid from 75!Buy Jo van Dijk - Kunstzaal De Mangelgang? Bid from 75!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Jo van Dijk (1931-2000)
Type of artworkDrawing / Aquarelle
Year1959
TechniqueAquarelle
SupportPaper
StyleAbstract
FramedFramed
Dimensions60 x 50 cm (h x w)
Incl. frame61 x 51 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
Jo van Dijk (1931 – 2000) was Groningse schilder en graficus en was autodidact. Later werd hij ook leerling van kunstschilder Job Hansen. Van Dijks artistieke doorbrak was in de tweede helft van de jaren vijftig. Aangemoedigd door de toenmalige directeur van het Groninger Museum W.J. de Gruyter, had Van Dijk zijn eerste grote solo-expositie in 1959, in galerie de Mangelgang. Dit affiche wordt nu te koop aangeboden. In datzelfde jaar werd hij lid van de De Ploeg en de meer moderne kunstenaarsgroep NU.
Een groot voorbeeld van de schilder was Jaap Nanninga. In diens abstracte werk zag Van Dijk bevestiging om op het door hem ingeslagen pad van non-figuratie door te gaan. Een verblijf in Marokko inspireerde hem om in donkerder, meer aardse kleuren te werken. Vanaf de jaren zeventig veranderde dat en kwamen felle kleuren en diepe contrasten aan bod. Van Dijk werkte tot zijn dood in een lyrisch abstracte stijl.
De te koop aangeboden aquarel/affiche werd door Jo van Dijk op voorgedrukte affiches (met alleen de tekst ‘kunstzaal de Mangelgang, Lage der a 29, toegang 25 cent en werkdagen 9-6 uur’) geschilderd. Het werk is gesigneerd met ‘Jo’. De kwaliteit van het papier en het water van de aquarelverf geeft een niet storende rimpeling. Het is een gaaf stuk in een mooie moderne zwarte lijst. Uniek!

Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Vianen, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 10 kg.
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €25.00
To Germany €25.00
Within EU €25.00
Worldwide €65.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction details
Start time1-4-2024 at 0:05
End time10-4-2024 at 21:07
Starting bid €75
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
LocationVianen,  The Netherlands