Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL)

Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!
Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!Frans de Kok - Mijn Dagboek (XXL) kopen? Bied vanaf 1499!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frans de Kok (1943-2020)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1998
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen150 x 130 cm (h x b)
Incl. lijst170 x 150 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
De werken van De Kok worden zelden verkocht. 

Het te koop aangeboden werk van Frans De Kok is erg impressionant, stijlvol en zelfs van museaal niveau. Niet enkel omwille van de grootte (130 x 150 cm, exclusief frame), maar ook dankzij de krachtige, kleurrijke uitstraling. 

Dit olieverfschilderij wordt verkocht met de houten lijst. 

Het schilderi werd opgenomen in het kunstboek "Vrouwen" dat een selectie omvat van Frans de Kok's beste werken. 

Dit schilderij werd in de jaren negentig aangekocht door een Belgische kunstverzamelaar bij de kunstgalerij Huize Rustoord. Frans de Kok had een tijdlang een schildersatelier in Huize Rustoord. 

- Naam werk: Dagboek 
- Techniek: olieverf op doek 
- Conditie: Zeer goed 
- Omvang: 130 x 150 (zonder frame), 150 x 170 cm (inclusief frame) 
- Gesigneerd 
- Totaal gewicht van het werk, inclusief kader: 7 kg 

Frans de Kok (geboren in 1943 en overleden in 2020) is een Nederlandse kunstschilder en fotograaf die bekend werd als schilder van bekende Nederlanders en vrouwenportretten. 

Hij studeerde aan de Kunstacademie van Tilburg en was een leerling van Nico Molenkamp, Ru van Rossem en Joop Liesker. Hij volgde tevens 25 jaar lang privéles bij Fons de Kok, een voormalig docent van de Kunstacademie van Tilburg. Ondanks het feit dat hij sinds jonge leeftijd kunstschilder wou worden, wijdde hij zijn tijd pas in 1995 voltijds aan de schilderkunst. 

De schilderijen van De Kok worden omschreven als “theatraal romantisch” omdat hij schilderde in rijke klassieke tinten en een heel verhaal kon uitbeelden in één verstild moment. Zijn oeuvre omvat schilderijen met vrouwen in de hoofdrol (waaronder balletdanseressen) en portretschilderijen van onder meer bekende Nederlanders als Frans Bauer, Gerrit van der Valk en Thijs Van Leer. 

Tijdens zijn loopbaan stelde De Kok zijn werken tentoon in diverse musea, waaronder het Museum Kruysenhuis in het Oirschot (Nederland) en het Hofke van Chantraine in Oud-Turnhout (België). Via de uitgeverij Bowbooks bracht hij in 2007 het kunstboek “Vrouwen” uit met een selectie uit zijn oeuvre. In 2018 verwierf hij bijkomende bekendheid door zijn deelname aan de kerstspecial van het succesvolle SBS6-programma Steenrijk, Straatarm.

Door het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit schilderij via reguliere post te verzenden.  Het werk is af te halen op locatie.
Conditie
ConditieZeer Goed
 Een gemiddeld werk van Frans de Kok kost bij een galerij ongeveer 5.000 EUR. Dit betreft echter een groter dan gemiddeld werk. Het te koop aangeboden werk is in perfecte staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Sint-pieters-leeuw, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Frans de Kok (1943-2020) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  ChristoJones
Lid sinds 2020
1 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
150 cm
170 cm
130 cm
150 cm
Openingsbod € 1.499
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieSint-Pieters-Leeuw,  België
Veilinggegevens
Starttijd26-4-2024 om 16:46
Eindtijd5-5-2024 om 21:44
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.