Frits Goosen - Genre tafereel

Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!
Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!Frits Goosen - Genre tafereel kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frits Goosen (1943)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlKlassiek
IngelijstIngelijst
Afmetingen20 x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Frits Goosen
Frits J. Goosen (13 december 1943, Hilversum) is één van de toonaangevende impressionistische kunstschilders van dit moment. Hij tekende en schilderde al op jonge leeftijd en mocht geregeld een kijkje nemen in het atelier van de schilder Stephen Kip die bij hem in de buurt woonde. Een opleiding in die richting liet de financiële situatie thuis niet toe. Het schilderen heeft Frits Goosen zichzelf in de loop der jaren aangeleerd: hij is een autodidact. Na zijn schooltijd heeft hij zijn dienstplicht vervuld als seiner bij de marine.
Daarna trad F. J. Goosen in dienst bij schuitenvoerderij O. Hansen & Zn. te Amsterdam waar hij 11 jaar werkte. Tekenen en schilderen bleven zijn grote passie en in 1976 waagde hij de stap tot professioneel kunstschilder.

Naast landschappen, haven- en stadsgezichten nemen scheepsportretten een groot deel van Frits Goosen's oeuvre in. Vanaf het begin van zijn schildersloopbaan is de passie voor de zeilvaart terug te vinden in zijn werk. Vooral de schepen van de bruine vloot en de charterzeilvaart zijn hoofdonderwerpen in zijn schilderijen. Geregeld neemt hij deel aan zeilwedstrijden met deze schepen. Ook het evenement SAIL in Amsterdam wordt zelden overgeslagen.
Conditie
ConditieGoed
Mooi schilderij voor de liefhebbers.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Velden, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland Gratis verzending
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd15-10-2023 om 23:59
Eindtijd29-10-2023 om 20:04
Openingsbod € 250
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVelden,  Nederland