Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst

Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!
Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!Henk van Woerden - Grote gemengde techniek (o.a. Pastel) - gesigneerd - fraai ingelijst kopen? Bied vanaf 70!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Henk van Woerden (1947-2005)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen68 x 47 cm (h x b)
Incl. lijst75 x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Het werk van deze Nederlands / Zuid Afrikaanse beeldend kunstenaar en schrijver duikt niet vaak op. Het zit meestal vast in collecties en hij is helaas niet heel oud geworden. daarnaast was hij ook vooral schrijver. Deze grote abstracte gemengde techniek op papier heeft hij in de jaren 70 gemaakt. Bladmaat 68x47cm. Rechtsboven gesigneerd en linksboven getiteld. Mooi ingelijst. 

Henk (Hendrik Willem Jan) van Woerden werd geboren te Leiden op 6 december 1947. Hij groeide op als oudste in een gezin van vier kinderen en moest al vroeg het zicht in een van beide ogen missen. Zijn moeder was afkomstig uit een geslacht van Groningse herenboeren en zijn vader stamde uit een orthodox hervormde familie van snoepfabrikanten uit Delft.
In 1957 emigreerde het gezin naar Zuid-Afrika. Van Woerden kwam aanvankelijk terecht in een Afrikaanstalig milieu in een voorstad van Kaapstad, maar bezocht een Engelstalige middelbare school in diezelfde stad. Bij het vertrek uit Nederland was zijn moeder al ziek en zij overleed na een paar jaar aan een chronische darmkwaal. Zijn vader, instrumentmaker en freelance fotograaf, emigreerde daarna opnieuw en wel naar Rhodesië (het latere Zimbabwe) en vervolgens naar Israël. De auteur woonde enige tijd in een pleeggezin.
Na de middelbare school volgde Van Woerden enkele jaren teken- en schilderles aan de Michaelis School of Fine Arts van de Universiteit van Kaapstad. Voor de universiteitskrant schreef hij stukken over kunst. Zijn afschuw van de apartheidspolitiek van de blanke regering werd zo groot dat hij in 1968 besloot om naar Europa terug te keren. Hij woonde eerst een paar maanden bij zijn grootmoeder in Bussum en vervolgens een paar jaar op Kreta. Hij maakte in deze fase ook reizen naar Turkije en Iran, en vestigde zich uiteindelijk in Amsterdam. Hij zou echter nog vaak in Griekenland verblijven en vanaf 1989 heeft hij ook Zuid-Afrika weer regelmatig bezocht.
Sinds de jaren zeventig genoot Van Woerden bekendheid als beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen, foto's en tekeningen zijn vanaf 1972 regelmatig geëxposeerd in de Amsterdamse Galerie Espace en andere galeries; Zijn beeldend werk is uitgebreid vertegenwoordigd in verzamelingen in binnen- en buitenland, waaronder:
Stedelijk Museum, Amsterdam; Frans Halsmuseum, Haarlem; Museum voor Moderne Kunst, Arnhem; Stedelijk Museum, Schiedam; Rijksmuseum Twenthe, Enschede; collecties Universiteiten van Stellenbosch en Kaapstad; vele privé-verzamelingen in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Zuid-Afrika.
 










Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00
Wereldwijd € 75,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Henk van Woerden (1947-2005) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
1219 verkochte items
Alle items van deze verkoper (119)
55 cm
75 cm
47 cm
68 cm