Otto Lehmann - Zonder titel - Verkocht

Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!
Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!Otto Lehmann - Zonder titel kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Otto Lehmann (1943)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1995
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen80 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage25/33

Zeefdruk uit 1995 op stevig papier. Handgesigneerd en genummerd, oplage 25/33.

Formaat afbeelding = formaat papier.
Otto Lehmann (1943-2021): Als persoon was hij nogal stil - maar als kunstenaar was hij compromisloos. Otto Lehmann was een van de stillere kunstenaars uit Luzern. Hij kwam uit Solothurn en was sinds het begin van de jaren zestig in Luzern actief, aanvankelijk voornamelijk in zijn geschoolde beroep als graficus en vanaf het begin van de jaren tachtig uitsluitend als freelance kunstenaar. Hij maakte nooit veel ophef over zijn persoon. En als je hem ontmoette, waren er waarschijnlijk rustige gesprekken, maar hij stelde zichzelf nooit centraal. In zijn werk was hij echter anders - doelgericht, compromisloos, streng voor zichzelf, geconcentreerd op een onafhankelijke en onmiskenbare vormentaal. Hij beperkte zich grotendeels tot het medium tekeningen en aanvankelijk tot de menselijke figuur, die hij in vaak extreem existentiële situaties met een brede zwarte pen op papier vastlegde. Lehmann breidde al snel het spectrum van zijn motieven uit, richtte zich op woningen, landschappen, complex gestructureerde kamers, een soort stadslandschap en tenslotte textielachtige roostercomposities. Ook hier bleef hij grotendeels trouw aan de duistere, melancholische sfeer. In november 2019 verraste Lehmann het kunstmuseum in Solothurn met een show van veelal grote en vaak intens gekleurde tekeningen, die hij over meerdere museumzalen had aangebracht. Hij gebruikte ‘Noli me tangere’ (Raak me niet aan) als dubbelzinnige titel die enerzijds waarschuwde voor de betoverende kracht van de op papier geschreven vormen in een expressieve stijl en anderzijds de ontroerende gevoeligheid en kwetsbaarheid van de kunstenaar. Het is mogelijk dat Lehmann met deze werken reageerde op zijn ziekte (een zeldzame vorm van leukemie) waaraan hij leed. De tekeningen doen denken aan bloemachtige, groeiende en woekerende micro-organismen. Naast de zwaarte getuigen ze ook van een tederheid die zich manifesteert in de felle kleuren van de bladeren. Otto Lehmann gaf les aan de Lucerne School of Art and Design en ontving verschillende onderscheidingen voor zijn werk, waaronder een federale beurs, de erkenningsprijs van de stad Luzern en een prijs voor schilderkunst van het kanton Solothurn. Hij had tentoonstellingen in galerieën in Luzern, meerdere malen in het Kunstmuseum Solothurn en in het Kunstmuseum des Kantons Thurgau. In 2014 creëerde hij in de Solothurn-gevangenis in Deitingen een groot art-in-architecture-werk, met het motief van de rode Ariadne-draad en bestaat uit verschillende grote muurtekeningen. In overeenstemming met zijn aard was Otto Lehmann als kunstenaar meer een ‘geheime tip’, die met zijn werk een kleine maar trouwe kring van verzamelaars aansprak. Zijn werk wordt bewaard in de collecties van de kunstmusea in Solothurn, Olten en Luzern.
Luzern krant

Ik verzend over het algemeen met DHL. De vermelde verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal; afhankelijk van het item een stevige kartonnen verzendkoker of plat karton (bij kleinere werken).
Bij uitzondering is ophalen mogelijk voor kopers uit de directe omgeving.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,00
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 14,00
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Otto Lehmann (1943) 

Zwitsers Zwitsers

Geplaatst door  Madison
Lid sinds 2022
173 verkochte items
Alle items van deze verkoper (23)
60 cm
80 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieOudorp NH,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd5-4-2024 om 16:22
Eindtijd14-4-2024 om 15:26
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken