Tjalf Sparnaay - poesha

Tjalf Sparnaay - poesha kopen? Bied vanaf 9170!
Tjalf Sparnaay - poesha kopen? Bied vanaf 9170!Tjalf Sparnaay - poesha kopen? Bied vanaf 9170!Tjalf Sparnaay - poesha kopen? Bied vanaf 9170!Tjalf Sparnaay - poesha kopen? Bied vanaf 9170!Tjalf Sparnaay - poesha kopen? Bied vanaf 9170!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Tjalf Sparnaay (1954)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1991
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlRealistisch
OnderwerpStilleven
IngelijstIngelijst
Afmetingen150 x 100 cm (h x b)
Incl. lijst155 x 105 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Uit particuliere collectie al± 30 jaar in ons bezit.  Een uitzonderlijk schilderij van kunstenaar Tjalf Sparnaay (1954). Sparnaay heeft internationale erkenning verworven voor zijnhyperrealistische schilderijen. Zijn kunstwerken vallen op door de verbluffende mate van detail en de bijna fotografische nauwkeurigheid.

Overzichtstentoonstelling in Museum Jan te Amstelveen tot 16.06.2024

Sparnaay staat vooral bekend om zijn schilderijen van alledaagse objecten en stillevens.Zijn benadering van hyperrealisme gaat verder dan louter het vastleggen van het uiterlijk van objecten; hij slaagt erin om een gevoel van dramatiek en diepte toe tevoegen aan zijn composities. Hierdoor overstijgen zijn schilderijen vaak de eenvoudige representatie van alledaagse voorwerpen en worden ze bijna surrealistische studies in licht, schaduw en reflectie. 

Sparnaay's technische vaardigheid en zijn vermogen om een gewone scène te verheffen tot een kunstwerk dat uitdaagt en intrigeert, hebben hem wereldwijdbewondering opgeleverd. Zijn werk roept vragen op over de aard van kunst en realiteit en vervaagt de grenzen tussen schilderkunst en fotografie.Hoewel zijn stijl doetdenken aan de klassieke Nederlandse stillevens uit de zeventiende eeuw, voegt Sparnaay een eigentijdse draai toe.

Het werk is ook afgebeeld op de website van de kunstenaar met een jaartal1990. https://www.tjalfsparnaay.nl/works/before1996/
Maar het schilderij is duidelijk gesigneerd 1991
Conditie
ConditieZeer Goed
Al ± 30 jaar in ons bezit, en van genoten. Echter wij gaan nu kleiner wonen
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Maastricht, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd17-3-2024 om 21:47
Eindtijd26-3-2024 om 22:06
Openingsbod € 9.170
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMaastricht,  Nederland