1. Home
  2. >
  3. info
  4. >
  5. Ontzamelen

Ontzamelen

Ontzamelen

Voor particulieren, bedrijven of andere organisaties die (een collectie) kunstwerken willen verkopen, bieden wij een Ontzamelservice via Business Art Service (te Utrecht). Zij nemen het werk en de zorg rondom de verkoop van uw kunst graag voor u uit handen. Van een kleine collectie schilderijen tot een omvangrijke collectie grafiek of een set design meubelen, u kunt bij hen terecht voor het ontzamelen van uw kunst collectie op een professionele en betrouwbare wijze. De werken worden door Business Art Service dan voor u op Kunstveiling.nl geplaatst.

Wat is ontzamelen?

Ontzamelen is het tegenovergestelde van verzamelen en betreft het afstoten van objecten, bijvoorbeeld een grote of kleine collectie kunst. Voor musea is het ontzamelen van kunst onderdeel van professioneel collectiebeheer. Het regelmatig herwaarderen van de collectie is nodig vanwege bijvoorbeeld volle depots, om ruimte te maken voor nieuwe aankopen of omdat de objecten niet meer bij het verhaal passen dat het museum uit wil dragen. Op die manier wordt de bestaande collectie versterkt en vitaal gehouden. Musea zijn bij het afstoten van kunst of andere verzamelobjecten gebonden aan de ethische afspraken die hiervoor zijn opgesteld, in het bijzonder aan de LAMO, de Leidraad Afstoten Museale Objecten.

Maar ook voor (particuliere) verzamelaars of bedrijven is het goed om regelmatig met een frisse blik naar hun collectie te kijken. Of misschien overweegt u om de schilderijen die u via een erfenis of nalatenschap in uw bezit heeft gekregen een nieuwe bestemming te geven. Wat de reden voor ontzamelen of het opschonen van uw kunstcollectie ook is, wij helpen u graag bij dat traject.

Waarom ontzamelen via Kunstveiling?

✓ Een professioneel en vertrouwd adres
✓ Groot bereik aan kunstliefhebbers (ruim 50.000 bezoekers per week)
✓ Maandelijks ruim 3000 verkochte items van erkende kunstenaars en designers
✓ Expertise op het gebied van klassieke, moderne en hedendaagse kunst en design
✓ Maandelijkse uitbetaling van de veilingopbrengsten
✓ Ook voor zeer grote kunst verzamelingen en collecties
✓ Openbaar óf via een besloten (personeels)veiling met een eigen look-and-feel

Het ontzamelen van kunst via Business Art Service

Het afstoten of verkopen van kunst kan behoorlijk wat tijd en energie vergen. Daarom biedt Kunstveiling de mogelijkheid om uw kleine of grote collectie via Business Art Service te laten veilen, zodat u als inbrenger minimale lasten kent en uw kunstwerken een mooie nieuwe bestemming krijgen. Kunstveiling biedt samen met Business Art Service de ontzamelservice aan voor het ontzamelen van verschillende kunstwerken, zoals schilderijen, grafiek, tekeningen of design.

De ontzameldienst bestaat uit:

• Transport door een gespecialiseerde koeriersdienst
• Professionele taxaties en prijsafspraken
• Het fotograferen en beschrijven van de objecten
• Het plaatsen van de items in de veiling
• Aandacht via social media en nieuwsbrieven
• Afhandeling van vragen van geïnteresseerden en bieders
• Logistieke en financiële afhandeling met de koper
• Maandelijkse uitbetaling van de opbrengst

Heeft u interesse in de ontzamelservice of wilt u meer weten over de mogelijkheden om uw kunst via de Business Art Service te verkopen? Neem dan contact op met Business Art Service. Ook voor vrijblijvende offertes, advies of vragen over onze personeelsveilingen kunt u terecht.

Besloten veilingen

Wij bieden ook de mogelijkheid om via Kunstveiling een besloten veiling te organiseren, bijvoorbeeld voor een personeels- of goede doelen veiling. Wij ontwerpen de besloten veilingomgeving in overleg met u in de gewenste look-and-feel. De besloten veiling is alleen toegankelijk voor genodigden.

Lees hier meer over het organiseren van een besloten (personeels)veiling of neem voor informatie direct contact op met Business Art Service.

Bekijk ook