Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985

Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985 kaufen? Bieten Sie von 90!
Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985 kaufen? Bieten Sie von 90!Marianne Letterie - Bronzen penning - Niels Holgersson - 1985 kaufen? Bieten Sie von 90!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Marianne Letterie (1945)
Art des KunstwerksBild / Objekt
Jahr1985
TechnikBronze
Maße9 x 9 x 1 cm (h x b x t)
SigniertNicht signiert / Unterschrift mitgedruckt
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .
In jaren had een Verenigingspenning niet zo'n prachtig vlak als de Ganzevlucht van Letterie. Een minimum aan verhoging, een zeer licht, korrelig oppervlak waar op de ene zijde een vliegende gans opdoemt, op de andere zijde twee met de vleugel van een derde. De lijnen vloeien ritmisch en krachtig; aan de onderrand van de vleugels zijn met parallelle incisies de veren en staart weergegeven. Het net niet gladde oppervlak geeft een suggestie van mist en wolken: herfsttij als de vogels gaan trekken naar warmer streken. Op de zijde van de ene vogel - en de titel - is een Jugendstilachtige lijn ingebracht met een elegante krul om het penningrond niet te star te maken en een visueel ant-woord te geven op de gebogen plaatsing van de letters. Het ontwerp bezit zo'n prachtige verstilling dat de literaire verwijzing naar Niels Holgersson, de jongen uit het boek van Selma Lagerlof, niet opvalt. Hij is tot kabouterformaat omgetoverd, vliegt mee op de rug van de ganzerik en beleeft zo zijn avonturen in heel Zweden. Zijn voetje steekt onder de vleugel van de bovenste gans uit. 
Uit Louk Tilanus, Handzame Sculptuur

Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Utrecht, Niederlande
SendenPaketpost
PreisBis zu 2 kg.
Innerhalb von Niederlande 10,00 €
Nach Belgien 17,50 €
Nach Deutschland 17,50 €
In die EU 17,50 €
Weltweit 30,00 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Auktionsdetails
Startzeit8-5-2022 um 16:47
Endzeit22-5-2022 um 19:41
Ausrufpreis 90 €
Auktionsprovision: 15%
AbholenJa, das ist möglich
Ort des ObjektsUtrecht,  Niederlande