1. Home
  2. >
  3. info
  4. >
  5. Kunst laten schatten

Kunst laten schatten

Kunst laten schatten

Wilt u een kunstwerk verkopen in een veiling, maar weet u niet hoeveel het eigenlijk waard is? Of bent u in het bezit van een bijzonder schilderij of verzameling uit een erfenis of nalatenschap? Wat is een reëel openingsbod om uw kans op een succesvolle veiling zo groot mogelijk te maken? Met die vraag kunt u terecht bij onze gespecialiseerde Veilingmeesters voor een vrijblijvende waardeschatting. Op deze pagina leest u hoe u uw schilderij, beeld, zeefdruk of ander kunst- of designobject gratis en vrijblijvend kunt laten schatten.

Met welke objecten kan ik bij Kunstveiling terecht?

De expertise van onze Veilingmeesters ligt bij klassieke, moderne en hedendaagse kunst en design. Wilt u uw moderne schilderij laten schatten? Of wenst u een waardeschatting van een bronzen beeld? Laat het ons via onderstaande stappen weten! U kunt bij ons geen waardeschatting aanvragen voor antiek, etnografica en aziatica.

Let op: wilt u een (bedrijfs-)collectie of meer dan 10 kunstwerken laten taxeren? Neem dan eerst contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Heeft u interesse in het laten veilen van uw collectie via de Veilingmeester? Bekijk dan voor meer informatie de pagina 'Ontzamelen'.

3 stappen voor een online kunst schatting:

• Stap 1 — Maak duidelijke en scherpe foto’s van uw item

Om een goede schatting van het werk te kunnen maken ontvangen wij graag van u scherpe en duidelijke foto’s van het gehele item (voorzijde), signatuur, eventueel oplagenummer en bij een schatting van schilderijen ook een foto van de achterkant. Fotografeer ook merktekens, herkomstetiketten of andere bijzonderheden.

• Stap 2 — Beschrijf het item

Voorzie ons van zo veel mogelijk informatie over het schilderij, beeld of ander kunstobject. Noteer de afmetingen van het item, de naam van de maker en indien bij u bekend de gebruikte technieken en/of materialen. Heeft u informatie over de herkomst van het kunstwerk dat u wilt laten schatten? Of beschikt u over een aankoopbewijs en/of documenten van eerdere schattingen? Dan ontvangen wij deze ook graag. Meer aanvullende informatie over een object helpt om een zo goed mogelijke waardebepaling uit te kunnen voeren.

• Stap 3 — Dien uw kunst taxatieverzoek in

U kunt hier uw aanvraag starten

Uw aanvraag voor een schatting van uw kunstwerk wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen en is terug te vinden in Mijn Kunstveiling

Wilt u geen online kunst schatting en komt u liever langs op onze locatie om uw kunstwerk te laten schatten? Neem dan contact met ons op om die mogelijkheid te bespreken.

Hoe wordt de waarde van mijn kunstwerk bepaald?

Een object kan verschillende soorten ‘waarden’ hebben. Bijvoorbeeld een verzekeringswaarde, nieuwwaarde, emotionele waarde of veilingwaarde. Bij het schatten van uw kunst richten onze Veilingmeesters zich uitsluitend op de veilingwaarde van het object. Dat wil zeggen, een reële waarde die u als opbrengst kunt verwachten wanneer u het object ter veiling aan bied. Bij hun inschatting baseren de Veilingmeesters zich onder andere op (recente) veilingopbrengsten van vergelijkbare kunstwerken, maar houden ze ook rekening met de specifieke kenmerken van uw object, zoals formaat, de conditie en de herkomst.

Uw kunst laten schatten is gratis en vrijblijvend

Aan waardeschattingen van individuele kunstwerken zijn geen kosten verbonden. U kunt dus gratis en vrijblijvend een schattingsverzoek indienen. Daarbij gaan wij er van uit dat het voornemen bestaat de geschatte objecten ter veiling op Kunstveiling aan te bieden. Wij schatten geen kunstwerken, collecties of boedels voor de verzekering, of anderszins.

Bekijk ook

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.