Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst - Verkocht

Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Vinyl

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!Andy Warhol - Handgesigneerd exemplaar van The Rolling Stones 'Sticky Fingers' - Ingelijst kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Andy Warhol (1928-1987)
Type kunstwerkVinyl
Jaartal1971
TypeLP
StijlRock & Pop
UitgaveGesigneerd album
Het betreft een door Warhol gesigneerde cover van het beroemde album Sticky Fingers van The Rolling Stones.


De albumhoes voor "Sticky Fingers" van The Rolling Stones, ontworpen door Andy Warhol, is een van de meest iconische en herkenbare albumhoezen in de geschiedenis van de popmuziek. Deze hoes, uitgebracht in 1971, heeft veel lof gekregen vanwege zijn creativiteit en provocerende aard.


Warhol's ontwerp kenmerkte zich door het gebruik van een echte broekrits, wat een gevoel van nieuwsgierigheid en opwinding opriep. ZOnder de rits zat een suggestieve foto van een man in ondergoed. De keuze voor een echte ritssluiting was ongebruikelijk en voegde een interactief element toe aan de hoes. 


De hoes van "Sticky Fingers" paste goed bij de rebelse en provocerende stijl die The Rolling Stones wilden uitdragen. Zij probeerden met dit album weg te stappen van het brave imago en wilden graag daarbij een hoes die bijdroeg aan de aan de algehele sfeer van het album. Warhol collaboreerde vaker met de Stones. Hij was onder andere de man achter het befaamde 'Tongue and Lip Design' dat later het officiële logo werd van de band. 



Aan de achterzijde van de lijst is de originele binnenhoes bevestigd.

Label: Rolling Stones Records – COC 59100
Format: Vinyl
Released: Apr 30, 1971
Genre: Rock

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeestercollecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Passe-partout/lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Oplage: Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen (Dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 - 17.15 uur). Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. (Dit geldt niet voor kunst van kunstenaars die langer dan 70 jaar geleden zijn overleden).  Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.
Conditie
ConditieZeer goed (VG+/VG)
Het album is in gespeelde maar zeer goede staat, enkele kleine gebruikssporen zichtbaar aan de albumhoes.

De LP zit bevestigd in de lijst, onduidelijk of deze imperfecties heeft. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amstelveen, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd12-9-2023 om 14:30
Eindtijd25-9-2023 om 20:53
Biedingen (25)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken