• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Andy Warhol (1928-1987)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Andy Warhol
Andy Warhol (1928-1987)

Andy Warhol (1928-1987)

Kunstenaar

Andy WARHOL (Pittsburgh 1928 - New York 1987)

Schilder, graficus, fotograaf, cineast.

Opleiding: Warhol volgde van 1945 tot 1949 een opleiding Pictorial Design aan het Carnegie Institute of Technology in Pittsburgh. Warhol woonde en werkte vooral in New York.

Warhol is een van de bekendste pop-art kunstenaars; centraal thema in zijn werk is de dagelijkse beeldcultuur van de Amerikaanse consumptiemaatschappij. Hij maakte vlakke, strakke kleurrijke composities en zeefdrukken op groot formaat van beelden die voor hem de Amerikaanse culturele waarden vertegenwoordigden.

Warhol werd geboren als Andrew Warhola, zoon van twee immigranten uit Slowakije. Na zijn opleiding in Pittsburgh vertrok hij naar New York, waar hij werkte als commercieel illustrator. In de jaren '60 begon hij met het schilderen van beroemde Amerikaanse producten in de stijl waar hij zo bekend om staat. Warhol creëerde een heel mediacircus om zichzelf en om zijn kunst en was goed bevriend met een aantal beroemdheden, waarvan hij velen ook portretteerde. In 1964 vestigde hij zijn atelier in een oude pettenfabriek en noemde het 'The Factory': zo was hij zelf onderdeel van de commerciële massaproductie die onderwerp was van zijn kunst. Ook bekritiseerde hij de maatschappij, met een serie werken van onder andere elektrische stoelen en auto-ongelukken. Zijn werk werd later steeds conceptueler, wat aansluit bij het onpersoonlijke van Warhols 'fabriekskunst'.

Exposities en prijzen:

Het eerste grote retrospectief van Warhols werk was al in 1968. Zijn werk is te vinden in de belangrijkste musea voor modern kunst, waaronder het Museum of Modern Art in New York, het TATE Modern in Londen en het Stedelijk Museum Amsterdam. Ook is er in Pittsburgh een Warhol museum.

Aangeboden items
3
Verkochte items
286
Nationaliteit
Amerikaans
Links
Favoriet
FA. (403 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Andy Warhol - S & H Trading Stamps - Gesigneerd - 1965 kopen? Bied vanaf 750!
Andy Warhol - S & H Trading Stamps - Gesigneerd - 1965

Tekening / Aquarel

Geplaatst doorSmoke

Eindtijd14-08-2022 om 15:07

Jaartal1965
TechniekPen (Inkt)
Afmetingen48 cm x 58 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Andy Warhol - Kleurenoffset-litho MICK JAGGER uit 2010 kopen? Bied vanaf 99!
Andy Warhol - Kleurenoffset-litho MICK JAGGER uit 2010

Prenten & Uitgaves

Geplaatst doorHans1951

Eindtijd19-08-2022 om 21:51

Jaartal2010
TechniekOffset
Afmetingen82 cm x 54 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
IngelijstNiet Ingelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Andy Warhol - "Mildred Scheel" (1980) handsigniert und mit Diamantenstaub :) kopen? Bied vanaf 6900!
Andy Warhol - "Mildred Scheel" (1980) handsigniert und mit Diamantenstaub :)

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorthe-art-iq

Eindtijd04-07-2022 om 22:22

VerzendingInternationaal

Jaartal1980
TechniekZeefdruk
Afmetingen76.7 cm x 53.8 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Andy Warhol

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Andy Warhol? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Andy Warhol. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Andy Warhol en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Andy Warhol te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Andy Warhol!

Volg het aanbod kunst van Andy Warhol te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Andy Warhol te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Andy Warhol instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Andy Warhol kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Andy Warhol!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Andy Warhol kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Andy Warhol en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Andy Warhol via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Andy Warhol of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Andy Warhol?

Kunst kopen van Andy Warhol begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Andy Warhol, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Andy Warhol. Om meer kans te maken om de Andy Warhol te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Andy Warhol! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.