Casper Faassen - Leonardo - Verkocht

Casper Faassen - Leonardo kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Casper Faassen - Leonardo kopen? Bied vanaf 50!
Casper Faassen - Leonardo kopen? Bied vanaf 50!Casper Faassen - Leonardo kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Casper Faassen (1975)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode2000 t/m Heden
TechniekZeefdruk
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage334/ 500


Casper Faassen zeefdruk schilderij.

Zeefdruk genummerd, en met handtekening van de kunstenaar met potlood
Maat Breed 60cm Hoogte 50 afbeelding 30×40cm.

Casper Faassen

(*1975, NL) groeide op in Leiden. Daar ontwikkelde hij zijn passie voor tekenen, schilderen en kunst. Beroemde Leidse meesters – Gerrit Dou (1613-1675), Jan Steen (1625-1679) en Rembrandt van Rijn (1606-1669) – waren zijn inspiratiebron. Na het verlaten van de middelbare school studeerde Faassen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij bleef zijn artistieke ambities nastreven, schilderde dagelijks en bouwde zo een indrukwekkend oeuvre op. De invloed van Amedeo Modigliani (1884-1920) in zijn werk – in het bijzonder zijn (vrouwelijke) naakten – is duidelijk terug te zien in zowel het onderwerp als de sterke lijnvoering. Kenmerkend voor het werk van Faassen is zijn voortdurende vernieuwende benadering van materiaal, technieken en disciplines. Naast schilderkunst en grafische kunst besteedt Faassen veel van zijn tijd aan het medium fotografie. In zijn fotografisch werk herkennen we de Leidse schilders die hem inspireerden. Zijn kenmerkende werken verbeelden hun klassieke 17e-eeuwse thema's zoals stadsgezichten, vanitas-schilderijen en bloemstukken. Een blik op Faassens œuvre als geheel leert dat thema's als vergankelijkheid, schoonheid en vrouwelijke pracht de basis vormen van zijn werk.
In zijn eigen woorden: "De nevenschikking tussen het eeuwige en het tijdelijke, schoonheid en verval, verschijnen en verdwijnen is mijn hoofdthema. Alle schilders en fotografen hebben het vermogen om de tijd stil te zetten en een enkel moment vast te leggen. Ik benadruk dat moment door een tijdselement - niet noodzakelijkerwijs door letterlijke vanitas-referenties te gebruiken, maar door de omgang met materialen.Het gebruik van craquelure is mijn symbool voor tijd en introduceert een visueel element omdat het olieverf is en dus scherp, in contrast met de rest van het wazige beeld. Het grootste deel van de afstand wordt gecreëerd door de manier waarop de foto is genomen, door een mat medium. Ik print de afbeelding op datzelfde matte medium om een extra gevoel van afstand te geven. Wat ik ook leuk vind aan de craquelure is de textuur die het geeft aan de oppervlak of huid. Het werk wordt materiëler, substantiëler, wijst naar schilderkunst in plaats van fotografie en moedigt zo een andere manier aan om het werk waar te nemen. Binnen deze beeldtaal ben ik zo op mijn gemak gegroeid oftable met, ik hou ervan om verschillende thema's te verkennen."
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Zutphen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZutphen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd9-10-2023 om 15:07
Eindtijd3-1-2024 om 11:11
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken