Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld)

Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!
Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!Faience- en Tegelfabriek Westraven - Luigi Amati - Steenbok (sterrenbeeld) kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Faience- en Tegelfabriek Westraven (1920-1994)
Type kunstwerkGlas / Keramiek
Periode1945 t/m 1999
Afmetingen26 x 26 x 2 cm (h x b x d)
Gewicht1779 gram
GemerktGemerkt/Merksticker
Zeer fraaie Westraven Utrecht hoog reliëf wandtegel met een verbeelding van het sterrenbeeld Steenbok (Capricornus) door de Italiaanse vormgever en ontwerper Luigi Amati omstreeks jaren 1960 of 1970. Deze aardewerken tegel vertoont een dierfiguur uitgevoerd in reliëf met bruin glazuur tegen een gebroken mintgroene versierde achtergrond alsmede (een variatie op) het astrologische symbool voor Steenbok (Capricornus) in de rechter bovenhoek. Op de achterzijde driemaal, ietwat onduidelijk maar onmiskenbaar, het stempel van de faience- en tegelfabriek Westraven Utrecht. Tevens op de achterzijde aanwezig een inkeping voor bevestiging aan de muur. De tegel is vrij groot, ongeveer 26 bij 26 cm en bijna 2 cm dik. Let op: de staat van de tegel is goed maar met een tweetal tekortkomingen. Ten eerste een chip (beschadiging) aan de binnenzijde van het achterpoot van de steenbok. De tweede is een kleine chip (beschadiging) van rand ter rechterzijde. Bekijk voor de foto's voor precieze details van deze gebreken (met name de laatste foto's in de reeks). Tevens vertoont het glazuur wat craquelé, met name in het glazuur de figuur, maar dat is gebruikelijk bij aardewerk van deze leeftijd. Deze fraai vormgegeven tegel past zowel in een modern als klassiek interieur, en zal zeker fungeren als echte blikvanger en gespreksonderwerp. Wordt verzonden in standaard pakketzending.
Conditie
ConditieRedelijk
Let op: de staat van de tegel is goed maar met een tweetal tekortkomingen. Ten eerste een chip (beschadiging) aan de binnenzijde van het achterpoot van de steenbok. De tweede is een kleine chip (beschadiging) van rand ter rechterzijde. Bekijk voor de foto's voor precieze details van deze gebreken (met name de laatste foto's in de reeks). Tevens vertoont het glazuur wat craquelé, met name in het glazuur de figuur, maar dat is gebruikelijk bij aardewerk van deze leeftijd. Deze fraai vormgegeven tegel past zowel in een modern als klassiek interieur, en zal zeker fungeren als echte blikvanger en gespreksonderwerp. Wordt verzonden in standaard pakketzending.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Standdaarbuiten, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 6,95
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieStanddaarbuiten,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-4-2024 om 21:33
Eindtijd3-5-2024 om 22:57
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.