Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada

Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada kopen? Bied vanaf 25!
Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada kopen? Bied vanaf 25!Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada kopen? Bied vanaf 25!Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada kopen? Bied vanaf 25!Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada kopen? Bied vanaf 25!Georges Dayez - Tolede le Ravie de la Degollada kopen? Bied vanaf 25!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Georges Dayez (1907-1991)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerGeschept Papier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen47 x 33 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage59/60
Kleurets op geschept papier, handgesigneerd en genummerd 59/60.

Formaat afbeelding 29,5 x 19,8 cm, formaat papier 47 x 33 cm. 

Georges Dayez (1907-1991) kreeg een traditionele Franse opleiding en maakte kennis met tekenen en schilderen. Hij voltooide het eerste deel van zijn baccalaureaat in 1924. Tot ongenoegen van zijn vader onderbrak Dayez zijn studie om olieverf te gaan schilderen. In 1925 volgde hij een avondtekenles van de beeldhouwer Henry Arnold. Dayez vervulde zijn verplichte militaire dienst van 1927 tot 1929. Hij kreeg speciale toestemming om een avondles te volgen in de studio van Robert Wlérick, waar hij Edouard Pignon ontmoette. Naast de kunstles gaf het leger Dayez verlof om in Bretagne te schilderen. Ontslagen uit militaire dienst in 1929, verhuisde Dayez naar zijn eerste in Parijs. Pignon verhuisde naar het nabijgelegen Billancourt en de twee jonge kunstenaars schilderden samen, studeerden kunst en bezochten musea. In 1931 Dayez en Pignon reisden rond de Côte d'Azur. Het jaar daarop exposeerden beide kunstenaars in de Salon des Indépendants. Dayez en Pignon sloten zich aan bij Henri Barbusse, schilders Hélion en Herbin, beeldhouwer Adam, de Oktobergroep, evenals de schrijvers Dabit en Nizan, en de dichters Aragon en Eluard om l’Association des Ecrivains et Artistes Révolutionnaires (A.E.A.R.) te vormen. Het doel van de organisatie was om een kunstvorm te creëren die de strijd van de arbeidersklasse overbracht. Het doel van het collectief was om de opkomst van het fascisme en de oorlogsdreiging aan te pakken. Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog sloot Dayez zich aan bij de Franse 58e Infanteriedivisie; hij was ten noorden van Metz gestationeerd. In 1941 ontmoette Dayez de Franse kunstenaar André Lhote, die een grote invloed had op de ontwikkeling van zijn werk. Vanaf 1944 exposeerde Dayez regelmatig in de Parijse Salons. In de jaren vijftig exposeerde hij in het Musée de Grenoble en het Museum of Modern Art in San Francisco, evenals op een andere tentoonstelling in München. Dayez exposeerde in de jaren vijftig en zestig talloze solotentoonstellingen van zijn werk. De steden waar hij exposeerde zijn onder meer; Onder meer New York, Lausanne, Nancy, Oslo, Amsterdam, Lyon, Avignon, Milaan en Madrid. Tijdens het academiejaar 1951-52 gaf Dayez les aan l'Académie d'André Lhote. In 1967 werd hij benoemd tot professor aan l’Atelier de Lithographie de l’École des Beaux-Arts de Paris. Dayez reisde in deze periode veel. Hij bezocht Italië, Griekenland en de Verenigde Staten. Het werk van Dayez is te vinden in de collecties van talrijke musea, waaronder: La Chaux-de-Fonds, Göteborg, Tolède, Le Havre, Luxemburg, Finland, Parijs, Skoplje en Tokio.
Ik verzend over het algemeen met DHL. De vermelde verzendkosten zijn inclusief verpakkingsmateriaal; afhankelijk van het item een stevige kartonnen verzendkoker of plat karton (bij kleinere werken).
Bij uitzondering is ophalen mogelijk voor kopers uit de directe omgeving.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,00
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 14,00
Europese Unie € 17,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Georges Dayez (1907-1991) 

Frans Frans Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Madison
Lid sinds 2022
173 verkochte items
Alle items van deze verkoper (23)
33 cm
47 cm
Openingsbod € 25
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieOudorp NH,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd15-4-2024 om 8:18
Eindtijd28-4-2024 om 15:52
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.