• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (1)

Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet

Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!
Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!Gerard Adolfs - Inkt op papier: Oosterse stad/Figuren/Een man met een visnet kopen? Bied vanaf 149!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5369 verkochte items
Alle items van deze verkoper (358)
  • Gerard Adolfs (1897-1968)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1949
TechniekPen (Inkt)
DragerPapier
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen32 cm x 25 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Drie inkttekeningen op papier van Gerard Adolfs. 
Oosterse stad. Afmetingen blad: H25 x b32cm. Het werk is onderaan gesigneerd, met een initiaal, door de kunstenaar.
Voorstelling van een man met een visnet. Afmetingen werk: H21 x b17cm. Het werk is niet gesigneerd door de kunstenaar.  

 "Figuren". Jaar: 1949. Afmetingen werk: H32 x b25cm. Het werk is onderaan gesigneerd, met een initiaal, door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Adolfs bracht zijn jeugd door op Java en kreeg thuis zijn eerste artistieke inspiraties. Zijn vader, Gerardus Cornelis Adolfs, was architect en veelzijdig amateur (schilder, fotograaf, piano- en violist en polsstokhoogspringer). Adolfs studeerde architectuur in Amsterdam . Na zijn afstuderen werd hij teruggetrokken naar Java, waar hij huizen ontwierp in Yogyakarta , Surakarta en Surabaya . Maar al snel verruilde hij de tekenpen voor de droge naald, potlood en penseel en wijdde hij vanaf dat moment zijn hele leven aan het schilderen.

Hij stond al bekend als een getalenteerd reclame-illustrator, toen hij in 1924 voor het eerst aan het publiek van Yogyakarta werd voorgesteld als schilder, aquarellist en graficus. Elk jaar reisde Adolfs een paar maanden. Hij had ateliers in Florence , Rome , Wenen , Boedapest , Praag en - samen met zijn Japanse vriend Léonard Tsuguharu Fujita - in Parijs en exposeerde zijn kunstwerken internationaal ( Nederlands-Indië , Japan , Singapore , Verenigde Staten , Engeland , Nederland , Zweden, Noorwegen , Frankrijk , Zwitserland …).

De belangrijkste onderwerpen van zijn werk waren scènes van Java, Bali , Japan en Noord-Afrika (marktlandschappen, hanengevechten, landschappen en stadsgezichten). In 1940 – kort voor de bezetting van Nederland – kwam Adolfs terug naar Europa en vestigde zich in Amsterdam. Op 22 februari 1944 werd tijdens een tentoonstelling in de Kunstzaal Pollmann het grootste deel van Adolfs' schilderijen vernietigd door het bombardement op Nijmegen . Adolfs bleef werken. Hij schreef en illustreerde een boek over zijn herinneringen aan Surabaya en exposeerde in vele bekende galerieën. Hij woonde voornamelijk in Amsterdam - onderbroken door een langer verblijf in Scandinavië , Frankrijk, Spanje , Italiëen Noord-Afrika. In 1967 trok hij zich terug in een klein dorpje in Zuid-Holland . Op 1 februari 1968 overleed huisarts Adolfs in 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant .

ConditieGoed

De voorstellingen zijn in goede/redelijke staat. Oosterse stad: Langs de randen zitten wat kleine kreukels en lichte vergeling. Een man met een visnet: er zitten wat gaatjes in het blad, kreukels en scheurtjes langs de randen. "Figuren": De randen zijn iets verkleurd en er zit wat foxing(oxidatie vlekjes) op.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Gerard Adolfs (1897-1968)

Alle items van deze kunstenaar(1)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5369 verkochte items
Alle items van deze verkoper (358)
Pinterest
25 cm
32 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-02-2022 om 20:10
Eindtijd:12-02-2022 om 20:08
Openingsbod€ 149
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.