Jan de Vries - Hi #!

Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!
Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!Jan de Vries - Hi #! kopen? Bied vanaf 595!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan de Vries (1960)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1993
TechniekAcryl
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpFiguren
IngelijstOp Spieraam
Afmetingen70 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
'Jan' Luitzen de Vries
Amsterdam 1960

acryl op doek 70 x 50 cm, gesigneerd rechtsonder en gedateerd 1993
annotatie verso en op spieraam: 'DeVries, 1993' 

Jan Luitzen de Vries

Vries schilderijen kenmerken zich door felle, haast fluorescerende kleuren en scherpe, uitvergrote beelden die zich als het ware het netvlies indreunen. De ongecompliceerde verhaallijn maakt zijn werk voor iedereen toegankelijk. De opkomende en ondergaande zonnen, wolkenpartijen, opspattende golven en woestijnen vormen de landschappelijke kant van zijn werk, maar er zijn ook nachtelijke stadsbeelden, geometrische uitzichten en glas-in-loodachtige mozanektaferelen.

Nadat hij als taalkundige was afgestudeerd begon Jan Luitzen de Vries in 1990 te schilderen. Het werd het begin van een korte, succesvolle schildercarrière die voortduurde tot 1998. Met zijn figuratieve schilderijen, die hem de bijnaam 'de Nederlandse Roy Lichtenstein' bezorgden, was hij op vele exposities vertegenwoordigd. Belangrijke inspiratiebron was de pop art, een kunststroming die in het begin van de jaren '60 opkwam en zijn motieven ontleende aan de producten van de moderne consumptiemaatschappij zoals reclame, stripverhalen, televisie en kranten. Na 1998 legde De Vries zich toe op redactiewerk en werd hij een succesvol journalist en schrijver. Zijn werk is nog steeds te zien en te koop in diverse galeries en een groot deel van zijn collectie is te huur en koop via kunstuitleen. 

Wordt verzekerd en goed verpakt verzonden via een lokale A+ Koerier en word verzonden zonder frame als canvas op hout.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amersfoort, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland Gratis verzending
Naar België Gratis verzending
Naar Duitsland Gratis verzending
Europese Unie Gratis verzending
Wereldwijd Gratis verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan de Vries (1960) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  satchmo
Lid sinds 2023
11 verkochte items
Alle items van deze verkoper (5)
50 cm
70 cm
Veilinggegevens
Starttijd12-1-2024 om 18:11
Eindtijd17-1-2024 om 21:01
Openingsbod € 595
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmersfoort,  Nederland