Paul Van Gysegem - Gilgamesj - Verkocht

Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!
Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!Paul Van Gysegem - Gilgamesj kopen? Bied vanaf 120!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Paul Van Gysegem (1935)
Type kunstwerkBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
StijlAbstract
OnderwerpHistorisch
Afmetingen14.5 x 5 x 4.5 cm (h x b x d)
Gewicht500 gram
GesigneerdHandgesigneerd
Paul van Gysegem, geboren in Berlare (1935) heeft de kunstenaar zijn atelier in Gyzegem-Aalst.
Paul Van Gysegem studeerde schilderkunst, grafiek en keramiek aan de Academie van Gent en beeldhouwkunst aan het Hoger Instituut te Antwerpen. Hij won diverse prijzen voor Beeldhouwkunst, voor Schilderkunst en voor Grafiek.

Met beelden in zowat alle grote steden, faam in het buitenland, ook als schilder en jazz-muzikant, is Paul Van Gysegem een grote naam in de kunstwereld.

Gilgamesj is vooral bekend van het Gilgamesj-epos. Het epos is samengesteld uit een verzameling heldenverhalen met Gilgamesj als hoofdpersoon. De verhalen werden gedurende eeuwen mondeling overgeleverd en later veelvuldig neergeschreven in het spijkerschrift. De definitieve versie van het epos zou dateren uit de twaalfde eeuw vóór onze tijdrekening, maar oudere fragmenten klimmen op tot in het 3de millennium. In deze verhalen beleeft de held Gilgamesh, vaak vergezeld door zijn vriend Enkidu, mythologische avonturen.
De maten van dit beeldje zijn zonder de sokkel.
Conditie
ConditieZeer Goed
Dit bronzen beeldje verkeert in een zeer goede conditie
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Veldhoven, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Paul Van Gysegem (1935) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  Petrus123
Lid sinds 2013
151 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
5
14.5
4.5
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVeldhoven,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd20-5-2020 om 21:29
Eindtijd13-9-2020 om 12:37
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken