Peter Lazarov - ''Labyrint'' - Verkocht

Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!
Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!Peter Lazarov - ''Labyrint'' kopen? Bied vanaf 80!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Peter Lazarov (1958)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1989
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen39 x 49 cm (h x b)
Incl. lijst41.5 x 51.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage20 (1/20)
  • Het betreft hier een houtgravure, gestoken uit het kopse hout van een harde houtsoort.
  • Petăr Petkov (Peter) Lazarov (Bulgaars: Петър Петков Лазаров) (Plovdiv, 22 december 1958) is een Bulgaars/Nederlandse kunstenaar en graficus.
  • Leven en werk:
    Hij woont in Nederland sinds 1990 met vrouw en kind en werkt in de stad Groningen. Hij studeerde grafische technieken aan de universiteit van Veliko Tarnovo. Vrijwel onbekend in Bulgarije, is Peter Lazarov een van de weinige levende kunstenaars van wie werk in de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam is opgenomen.

    Zijn werk is onder andere te vinden in het Museum Meermanno in Den Haag, het Museum voor Schone Kunsten in Okinawa, de National Library of Congress in Washington, de Yale-universiteit, en de Universiteit van British Columbia in Vancouver.

    Lazarov, die lid is van de British Society of Wood Engravers, gebruikt verschillende druktechnieken, zoals houtgravure, houtsnede en lithografie, soms gecombineerd tot een kunstwerk. Zijn expressieve stijl bevat kenmerken van de Bulgaarse traditie en tegelijkertijd de invloed van Dürer, Rembrandt, Escher, of Willem de Kooning.

    In 2003 bezocht hij Japan om te werken met de papiermaker Sensei Fujimori-san, die beschouwd wordt als een nationale schat in Japan. Tegenwoordig maakt Lazarov zijn eigen papier, met behulp van de oude Japanse technieken. Lazarov is waarschijnlijk de enige Bulgaarse kunstenaar die in het bezit van deze kennis is.

    Hij illustreerde tal van private press-boeken met werk van auteurs als Louis Paul Boon, Atanas Daltchev, Cor Jellema, Kavafis, Emily Dickinson, Charlotte Brontë, Victor Hugo en Archimedes.[bron?] In 2002 richtte hij zijn eigen private-press, Pepell-press op, voor beperkte edities van handgemaakte boeken. In 2006 zijn twee van zijn boeken, met name Shoji en Melancholi ..., gekozen uit de 50 beste bibliofiele edities in Nederland voor 2004-2005 (Mooi Marginaal). In 2007 werd een grote tentoonstelling van Lazarov in Shanghai, China, gehouden, waarbij 200 gravures verkocht werden.

    In oktober 2008 was Lazarov een van de middelpunten op de wereld grafische tentoonstelling in Beijing, China, toen hij werd verkozen door het Organisatorisch Comite van het World Congress of FISAE als een van de 10 beste grafici in de wereld als het gaat om werken op het gebied van ex libris en kleingrafiek. Het was de eerste keer dat een dergelijke eer te beurt viel aan een Bulgaarse kunstenaar.

    Sinds 1991 verschenen door toedoen van de Stichting Nobilis een drietal portfolio's met grafiek van Lazarov.  (Bron: Wikipedia)

  • Gesigneerd in het bulgaars, cyrillisch schrift.
  • Beeldvlak: 20,5 x 27 cm.
Conditie
ConditieGoed
Werk is in goede staat, lijst heeft enkele niet storende gebruikssporen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Haarlem, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 7,95
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 20,00
Wereldwijd € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Peter Lazarov (1958) 

Bulgaar Bulgaar

Geplaatst door  djs
Lid sinds 2018
53 verkochte items
Alle items van deze verkoper (2)
51.5 cm
41.5 cm
49 cm
39 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHaarlem,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2024 om 23:18
Eindtijd8-4-2024 om 10:27
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken