Ricardo Carpani - Carlos Gardel (1890-1935)

Ricardo Carpani - Carlos Gardel (1890-1935) kopen? Bied vanaf 50!
Ricardo Carpani - Carlos Gardel (1890-1935) kopen? Bied vanaf 50!Ricardo Carpani - Carlos Gardel (1890-1935) kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ricardo Carpani (1930-1997)
Type kunstwerkFotografie
Periode2000 t/m Heden
TechniekDigitale Print
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen43.5 x 30.5 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
Vertaald met Google Translate. Originele tekst tonen .
Wie is Carlos Gardel?
**Carlos Gardel** (*eigenlijk Charles Romuald Gardès*) was een **tangozanger**, **componist** en **acteur**. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren van de tango in de eerste helft van de 20e eeuw. Geboren op **11. December 1890** in **Toulouse, Frankrijk**, later werd hij een **icoon van de tango** in **Argentinië**. Gardel was een van de meest invloedrijke vertolkers van wereldwijde populaire muziek in de eerste helft van de 20e eeuw¹. Zijn **rijke stem** en **dramatische frasering** maakten hem tot een uitmuntend artiest. Samen met de tekstschrijver en oude medewerker **Alfredo Le Pera** creëerde Gardel verschillende klassieke tango's.
Tragisch genoeg stierf Gardel tijdens zijn carrière bij een vliegtuigongeluk en werd in heel Latijns-Amerika gerouwd als een **archetypische tragische held**. Voor velen belichaamt Gardel de ziel van de tangostijl. Hij wordt vaak "Carlitos", "El Zorzal" (de zanglijster), "The King of Tango", "El Mago" (de goochelaar), "El Morocho del Abasto" (de donkerharige jongen uit Abasto) genoemd. ) en ironisch genoeg als "El Mudo" (de stomme). Hoewel er een controversiële theorie bestaat dat Gardel werd geboren in Tacuarembó, Uruguay, gebruiken wetenschappelijke onderzoekers Franse geboorte- en doopgegevens om te bevestigen dat zijn geboorteplaats Toulouse was.
Carlos Gardel was een getalenteerde en onderscheidende Argentijnse tangozanger die vanaf het begin van zijn muzikale carrière tot aan zijn dood opviel en uniek genoeg was om een wereldster te worden. Er wordt zelfs aangenomen dat na de dood van Gardel niemand meer tango op zijn niveau zong.
Conditie
ConditieGoed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Duisburg, Duitsland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Duitsland € 4,99
Europese Unie € 14,00
Wereldwijd € 16,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDuisburg,  Duitsland
Veilinggegevens
Starttijd23-4-2024 om 20:08
Eindtijd2-5-2024 om 21:37
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.