Guus Hellegers - VPK Naaktstrand brons

AcheterGuus Hellegers - VPK Naaktstrand brons? Enchérissez de 95!
AcheterGuus Hellegers - VPK Naaktstrand brons? Enchérissez de 95!AcheterGuus Hellegers - VPK Naaktstrand brons? Enchérissez de 95!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Guus Hellegers (1937)
Type d'œuvre d'artMédaille
Année1976
TechniqueMédaille
Dimensions7.0 x 7.0 cm (h x l)
SignéSignature imprimée
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Hellegers heeft het altijd betreurd dat hij op de Haagse Academie, waar hij van 1959 tot 1964 studeerde, niet met penningen in contact is gekomen. In zijn voorlaatste studiejaar, 1963 was de FIDEm-expositie in Den Haag en hij keerde er vervoerd van terug. Waarom had hi j nooit iets van die tak van beeldhouwkunst geleerd of zelfs maar gehoord? Het Bestuur, inhakend op de toen actuele situatie in Nederland, vroeg Hellegers een penning met het thema naaktstrand te ontwerpen. Hellegers varieerde op en speelde met het traditionele vlak van de penning; zijn variant ontstond vanuit het werken op en in vlak. Er kwam een holle en bolle zijde. Het werd bij hem een vormthema. De bolle, naar buiten komende kant geeft de idee van openheid en vrijheid, passend bij de drie kinderen in deze onbezorgde situatie; spelend tussen de beweeglijkheid van zand, wind en water. De holle zijde beeldt, afgescheiden door een windscherm, een moeder en een grootmoeder uit, braaf zittend op hun strandstoel. Zo naakt zijn ze niet. Toen het ontwerp uitkwam gaf de beeldhouwer als toelichting: 'Op de bolle zijde het eeuwige spel van zon, zand en zee; kinderen verliezen zich in het bouwen van bij voorbaat verloren forten. In de - bescherming biedende - holle zijde 'n moeder en grootmoeder. Zij breien bloot zomerwarmte tot een winterdek'.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 5,00 €
Au sein de l'Europe 15,00 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Guus Hellegers (1937) 

Néerlandais Néerlandais

Mis en vente par  Pensioenman
Membre depuis 2021
46 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
7 cm
7 cm
Détails de la vente
Heure de début9-2-2022 à 23:08
Heure de fin16-2-2022 à 21:23
Mise à prix 95 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeNon, ce n'est pas possible
Le lot se trouve àGroningen,  Les Pays-Bas